Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVA 25. ROĐENDANA STOJEDINICE

U prodaji ulaznice za TBF-ov veliki koncert 20. veljače u Domu sportova

20.01.2009.
u 12:30

Počela je prodaja ulaznica za najveći koncert TBF-a u velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova 20. veljače 2009. u sklopu obilježavanja 25. godišnjice Radija 101. Ulaznice od sada pa sve do 2. veljače možete kupiti za 80 kuna, a nakon toga cijena će porasti na 100 kuna. Oni najzaboravniji će na dan koncerta morati odvojiti 120 kuna, stoga budite među prvima i osigurajte si ulaznicu po povlaštenoj cijeni.

Prošle su četiri godine otkako je Radio 101 organizirao koncert TBF-a u maloj dvorani Doma sportova i nema sumnje da je u međuvremenu TBF i više nego spreman prepuniti dvoranu velikog Doma sportova i tako na najbolji način obilježiti 25. godišnjicu radijskog djelovanja.

Osim dobrog zvuka, svijetlo i dizajn pozornice bit će podređeni njihovu do sada najuspješnijem albumu "Galeriji Tutnplok". Samu izložbu radova pratit će videoprojekcija na velikim LED zaslonima, a osim već dobro poznatih pjesama s posljednjeg albuma "Lud za njom", "Đita", "Smak svita", neće vas zaobići niti one nešto starije s prethodnih albuma.

Predgrupa popularnim Splićanima bit će njihovi dobro poznati sugrađani grupa St!lness. Ako niste upoznati s grupom St!lness, sve je počelo negdje krajem '98. godine. Yuri i Papi (sada već bivši član) upoznali su se u jednoj od splitskih gimnazija i osnovali tvrdi hip-hop dvojac ST!llness. Svoj prvi underground single «Fala» izbacili su početkom 2000. godine. Pjesma je odlično prošla kod ljubitelja domaćeg hip-hop-a zahvaljujući renomiranoj underground stranici H3S i odličnom beatu koji je napravio Shot (Elemental).

Nedugo zatim snimljena je i 'Zar se ovo život zove', pjesma poznata kao prva u Hrvata s tematikom sindroma narodnjaka. U njoj su korišteni prvi semplovi takve vrste. Nakon tih dviju stvari slijedi rad u kućnim studijima te izbacivanje još par undergorund stvari. 2003. godine Yurijevom inicijativom izlazi prva splitska Hip-hop kompilacija 'devaSTacija' na kojoj se Papi s par odličnih verse-ova oprašta od ozbiljnog bavljenja glazbom, pa u ST!llnessu ostaje samo Yuri. Inače na toj kompilaciji su prisutni svi koji su se u to vrijeme aktivno bavili hip-hopom u Splitu: TBF, Dhirtee III Ratz, Nebu i Drugi (danas u projektu Dječaci), Renamed One, Rapresija (danas Edip Mamu), Defekt.

ST!llness se predstavio široj publici svojim prvim singlom 'Vatra je đava ili legenda o trubadurima' koji je ubrzo zasjeo na visoke pozicije radijskih top-lista. Uslijedio je singl "Egoskopija" koji se kao i prethodni nametnuo svojom kvalitetom i vrlo brzo ponovo postao power play mnogih radijskih postaja. 'Egoskopija' je dala naslutiti da se očito radi o kvalitetnom materijalu koji slijedi.

13. srpnja pojavio se debitantski uradak grupe ST!llness pod nazivom 'Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović'. Album je sniman u studiju 'Element', pod budnim okom Shota i Erola iz Elementala, a već su ga u samom startu dočekale visoke ocjene eminentnih glazbenih kritičara.

Ime Yurijevog projekta se ne mijenja jer ono označava već postavljeni cilj (ideju) no stil glazbe doživljava jedan oblik evolucije. Tekstovi ostaju isti: s jedne strane žestoki, angažirani i onako punk-banalni, a s druge strane opet osjećajni i s filozofijskom dozom. Promijenio se način njihove interpretacije koja je dobila velike doze reggae-a, ragge, jungle-a, dub-a i raznih afričkih utjecaja.Takav stil zadržan je do danas i posredstvom SINESTET kolektiva dobio je naziv HOLOGRAM ROOT. Osim SINESTETA za izgradnju HOLOGRAM ROOT zvuka još su zaslužnije nove ST!llness snage.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije