Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Grgić Cyrano

Tužna priča o ljubavi i žrtvi je priča o čovjeku koji govori istinu

Nataša Dangubić, Hrvoje Klobučar i Goran Grgić
Renato Branđolica/TNT
08.03.2013.
u 16:58

Kroz igru nikako ne bježimo od te romantike i jasno je da se stihovi moraju izgovoriti najbolje što je moguće da bi došli do uha publike, kaže prvak Drame HNK Zagreb

Može li današnja kazališna publika pratiti dramu u stihovima? Odgovor na ovo pitanje čeka nas večeras (u 20 sati) u Teatru na Trešnjevci, na premijeri Cyrana, prve predstave novoosnovanog Teatra Manje je više. Predstavu je režirao Ivica Kunčević, osnivač ove neovisne teatarske grupe kreativaca, a naslovnu ulogu, nesretno zaljubljenog viteza, tumači prvak drame HNK Zagreb Goran Grgić.

Ljubav i žrtva

Osnovna ideja novog teatra je najpoznatija dramska i prozna djela hrvatske i svjetske literature predstaviti izvedbama za minimalni broj glumaca. Upravo takav je i Rostandov Cyrano de Bergerac.

– Kunčević je došao s tom idejom i odmah se ogradio kako to neće imati gotovo nikakve veze s njegovom predstavom otprije tridesetak godina. To jest neki naš zajednički izlet u romantiku, u osobne životne borbe, ali i vrednote života koje puštamo da prolaze kraj nas. Cyrano je priča o ljubavi, ali i žrtvi, o osobnoj odluci čovjeka koji uvijek govori istinu, što i jest najteže – kaže Goran Grgić i objašnjava kako se svi mi prepoznajemo u toj priči, jer svatko ima neke svoje zatomljene i nerealizirane ljubavi i strasti.

Baš zbog te svevremenosti Cyrano je ostavljen u svom realnom vremenu, a kako kaže Goran:

– Kroz igru nikako ne bježimo od te romantike i jasno je da se stihovi moraju izgovoriti najbolje što je moguće da bi došli do uha publike.

Fascinantna Glorija

Autorsku ekipu predstave čine stalni Kunčevićevi suradnici: Ivica Prlender, Danica Dedijer, Neven Frangeš, a glumački ansambl predstave uz Grgića čine: Nataša Dangubić, Hrvoje Klobučar, Žarko Savić i Filip Riđički. Zanimljiva je i priča kako je redatelj okupio glumce:

– Kunčević je šetao kroz predstave i gledao nove produkcije, a i mene i njega fascinirala je Glorija Saše Božića. Odande nam je stiglo pola ansambla (Nataša Dangubić i Filip Riđički), a zatim su se ekipi pridružili Žarko Savić, čovjek s nevjerojatnim dramskim potencijalom, i Hrvoje Klobučar, idealan za ulogu Kristijana – rekao nam je Goran Grgić. A kada smo ga upitali otkud mu snaga za pojačan premijerni ritam, s osmijehom je objasnio kako je to, kao i kod vrhunskih sportaša, stvar treninga. Što ga je više, to je glumac bolji!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije