Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući, novi krimić

Triler "Sanctus" otkriva tajnu stariju od postanka svijeta

triler, \"Sanctus\", Simon Toyne
arhiva VL
14.06.2011.
u 21:51

Ne bi bilo fer otkriti tajnu i lišiti čitatelje užitka. No, Toyne se savršeno uklopio u mistične trilere, ali bez vukodlaka, vampira ili maloljetnih čarobnjaka

Najstarije nastanjeno mjesto na kugli zemaljskoj, sekta koja unutar neosvojive tvrđave čuva najstariju religiju i samoubojstvo jednog od svećenika koji znaju tajnu...

To je početak trilera “Sanctus”, prvog iz specijalne ljetne serije koju su zajedno realizirali izdavačka kuća Znanje i Večernji list. Roman britanskog autora Simona Toynea izašao je u sklopu biblioteke Knjiga dostupna svima plus (prijevod Neda Helena Jeny, cijena 39,90 kuna), a svjetska kritika, u potrazi za zvučnim epitetima, već ga je usporedila s Danom Brownom.

No, to baš i nije sasvim točno jer Brown se poigrava dijelovima kršćanstva o kojima su davno već stvorene teorije kojima se on koristi, dok Toyne maštom odlazi mnogo dalje. Baš zbog toga bilo bi sasvim pogrešno otkriti tajnu i tako čitatelje lišiti uživanja u pravom vrućem trileru za vruće ljeto. Toyneu se svakako mora priznati da gradi zanimljivu priču i vješto karakterizira svoje likove, kao i to da se birajući temu za svoj prvi roman (na poslu na komercijalnoj televiziji uzeo je sedam mjeseci odmora kako bi je napisao, što se proteglo na pune dvije i pol godine) savršeno uklopio u trend začuđujuće mistike. No, od njega nećete dobiti vještice, vukodlake i čarobnjake, već nešto mnogo poticajnije za nagađanja o vječnoj temi “što bi bilo kad bi bilo”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije