Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Treća strana Hladnog rata povjesničara Tvrtka Jakovine

Tvrtko Jakovina
arhiva VL
15.02.2011.
u 14:41

Ova knjiga kroz izvore jugoslavenske diplomacije izlaže svjetsku povijest druge polovice 20. stoljeća, od pedesetih do početka devedesetih godina

Treća strana Hladnog rata nova je knjiga uglednog povjesničara Tvrtka Jakovine. Temeljiti je pogled iznutra na Pokret nesvrstanih i način na koji je organizacija s više od stotinu država funkcionirala. U Pokretu su od početka, u njegovu osnivanju, krizama i vrhuncima, u središtu bile Jugoslavija i njezina diplomacija. Samo je Pokret nesvrstanih zemalja mogao Titovoj Jugoslaviji dati globalnu važnost kakvu je imala, samo je Titova Jugoslavija mogla osigurati Pokretu ulogu kakvu je nastojao imati između dva suprotstavljena bloka u Hladnom ratu. Ova knjiga kroz izvore jugoslavenske diplomacije izlaže svjetsku povijest druge polovice 20. stoljeća, od pedesetih do početka devedesetih godina.

Knjigu je upravo objavila Fraktura, a bit će promovirana u četvrtak 17. veljače u muzeju Mimara u 18. sati. O knjizi će govoriti Budimir Lončar, Hidajet Biščević, Tihomir Ponoš, Seid Serdarević i Tvrtko Jakovina.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije