Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba na otoku

Toni Franović izložio je petnaestak novih slika inspiriranih Palmižanom

VL
Autor
Denis Derk
13.07.2020.
u 14:41

Na terasi Meneghello akademski slikar Toni Franović izložio je petnaestak recentnih radova na izložbi nazvanoj "Pretapanje"

Akademski slikar Toni Franović koji je posljednjih godina našao umjetničko utočište u slikovitom povijesnom gradiću Legradu u blizini ušća rijeke Mure u Dravu izložio je petnaestak recentnih radova na Palmižani, u bujnom otočnom carstvu poznate kolekcionarke Dagmar Meneghello.

Izložba nazvana "Pretapanje" otvara likovno zahtjevno i neizvjesno ljeto na Svetom Klementu, te ponovno dokazuje vrsni koloristički virtuozitet i vitalitet zagrebačkog slikara koji je tijekom bogate umjetničke karijere dosta često mijenjao boravišta, lutajući između nekoliko kontinenata. 

Franovićeve prepoznatljive slike izložene su na zidovima terase Meneghello koji su već desetljećima pravi izazov za brojne domaće i strane likovne umjetnike koji ljeta redovito provode u hvarskom arhipelagu. 

U trenucima dok se otkazuju brojni kulturni ljetni događaji, Franovićeva izložba dokaz je da umjetnost pronalazi put do publike i u najosjetljivijim i najzahtjevnijim vremenima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije