Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorite na vječno pitanje

Tko je bolji - Beatlesi ili Stonesi? Jagger i McCartney oglasili se nakon godina rivalstva

Foto: pixsell
27.04.2020.
u 13:13

Nakon što je Paul McCartney u jednom intervjuu izjavio da su Beatlesi bolji bend od Stonesa, oglasio se i Mick Jagger.

Tko je bolji - Beatlesi ili Rolling Stonesi? Odgovor na ovo vječno pitanje traži se od pamtivijeka, a različita mišljenja bila su uzroci gadnih svađa i prekida nebrojenih prijateljstava. Napokon su se o tome oglasili i članovi ta dva legendarna benda - Paul McCartney i Mick Jagger. 

- Stonesi su malo previše utjecaja vukli iz blues glazbe. Mi smo imali mnogo više različitih utjecaja. Ima tu puno razlika, ja volim i Stonese, ali Beatlesi su bili bolji - rekao je Paul McCartney u nedavnom intervjuu sa Howardom Sternom. 

Mick Jagger, frontmen Rolling Stonesa nije časa časio i odmah je odgovorio na tu kontroverznu tvrdnju za časopis prikladnog imena - Rolling Stone. 

- To je jako smiješno. Paul je dušica i naravno da tu nema nikakve konkurencije među bendovima. Međutim, Rolling Stonesi su veliki bend koji već desetljećima ide na turneje, a Beatlesi nikada nisu otišli na pravu koncertnu turneju, raspali su se prije nego što je taj biznis zapravo započeo - kazao je Jagger. 

Slavni pjevač doduše nije odgovorio na McCartneyjeve tvrdnje da su Stonesi u jednom trenutku počeli kopirati Beatlese. 

- Počeli smo primjećivati da nakon što nešto napravimo, Stonesi nedugo potom naprave istu stvar. Mi smo otišli u SAD i imali ogroman uspjeh, a onda su i oni otišli tamo. Snimili smo album "Sgt. Pepper" pa su i Stonesi napravili psihodeličan album, "Their Satanic Majesties Request" - naveo je bivši Beatle neke od primjera. 

Međutim, oba slavna glazbenika istaknula su kako su ovo samo prijateljska podbadanja koja traju godinama. A dok je istina da Rolling Stonesi - Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards i Charlie Watts - još uvijek sviraju te su nedavno objavili singl "Living in a Ghost Town" koji je postao instant hit, Beatlesi ni nakon raspada 1970. nisu pretjerano izgubili na popularnosti. 

Komentara 1

BE
berija
14:24 27.04.2020.

Stones.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije