Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena diva

Tereza u Lisinskom održala koncert za pamćenje: Pjevat ću dok sam živa!

Tereza Kesovija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/8
25.04.2014.
u 23:41

„Pjevat ću dok sam živa“, poručila je Tereza brojnim obožavateljima uz pomoć orkestra sastavljenog od mahom mladih umjetnika

Na početku koncerta „Stare ljubavi“, a na kraju nova skladba Branimira Mihaljevića, otpjevana uz majstorsku pratnju Ante Gele na gitari. I naravno, publika na nogama. Tako je to bilo u petak na koncertu nesalomljive Tereze Kesovije u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ona je jedna od rijetkih umjetnica kojima se publika ne ustaje samo na kraju, nego i na početku i u toku koncerta. I ove večeri, pjevačica koja je 1960. godine pobjedila na Prvom pljesku, imponirala je pjevačkom tehnikom, ali i nevjerojatnom količinom emocija koje unosi u svaku pjesmu. Njena je dikcija uzorna, bez obzira pjeva li na hrvatskom, engleskom ili talijanskom jeziku. I još uvijek može glasom imitirati flautu, instrument koji je studirala i na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji i to u pjesmi „Prijatelji stari gdje ste“.

Zagrebačka publika u kojoj se našao i posebno pozdravljen trinaestogodišnji obožavatelj iz Zrenjanina, mogla je uživati u pjesmama kao što su „Sve se vraća, sve se plaća“, „Sunčane fontane“, „Larina pjesma“, „I ni me stra'“, „Moja posljednja i prva ljubavi“, „Zapjevajmo prijatelji“, „Na Stradunu“, „Dalmatinko“, „Nono, dobri moj nono“…

„Pjevat ću dok sam živa“, poručila je Tereza brojnim obožavateljima uz pomoć orkestra sastavljenog od mahom mladih umjetnika. Iako na koncertima u pravili nema goste, Tereza je na zagrebačku pozornicu pozvala dubrovačku rock grupu Atlantida s kojom je furiozno izvela pjesmu „Što je ostalo od ljubavi“. Za aranžmane ovog koncerta koji je na mahove bio komoran, na mahove spektakularan bio je zadužen pretalentirani Ante Gelo, posljednjih godina dobri duh hrvatske zabavne glazbe.

A Tereza Kesovija, koja će uskoro objaviti i autobiografiju, mogla je u svoj spomenar upisati još jedan uspješan koncert u kojem je ponovno pokazala svu snagu svog talenta i pjevačkog umijeća. U vrijeme kada se vrlo lako urušavaju sve vrijednosti, pa i one umjetničke, vulkanska Terezina energija i njena vokalna snaga, rijetka su oaza dobrog ukusa i muzičkog znanja koji ovoj sredini samo služe na čast.

>> Tereza: Treći brak? Nije to za mene, treba mi mira

Komentara 49

ZD
Zdeslav
09:27 26.04.2014.

Predivno je bilo.Hvala.

DM
dmt
09:33 26.04.2014.

neki balkancima ocito izgleda ne odgovara ako netko ne bljuje vecitu balkansku mrznju. Pitam se kad ce takvi balkanci napokon prihvatit pravo krscanstvo, to jest ono sto je isus propovijedao, a to je prije svega univerzalna ljubav i prastanje

JO
johnxxx
07:15 26.04.2014.

Je li usput izljubila sliku druga Tita?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije