Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brijunsko kazalište

Teatar Ulysses slavi 20. rođendan, publika će s brodova gledati predstave

26.06.2020.
u 11:58

Pandemijska, 20. sezona Kazališta Ulysses održat će se u skraćenom terminu od 24. srpnja do 18. kolovoza.

Brijunsko Kazalište Ulysses ove će godine proslaviti dvadesetu obljetnicu postojanja, u skraćenom pandemijskom terminu od 24. srpnja do 18. kolovoza, najavili su organizatori.

Kako pomoći ljudima?

– Ova izvanredna situacija otvorila nam je prostor za samoispitivanja i razmišljanja, shvatili smo što nam znače određeni ljudi, prijateljstvo, ljudski kontakt, ali i koliko je potreba za umjetnošću jedna duboka ljudska potreba – rekla je umjetnička voditeljica Lenka Udovički na predstavljanju sezone, na kojem je osnivač Ulyssesa Rade Šerbedžija istaknuo kako se kazališna umjetnost našla pred važnim iskušenjem.

– Imperativ je umjetnicima smisliti kako pomoći ljudima da izađu na kraj s takvim teškim situacijama – kaže Šerbedžija, koji će s gostima 2. kolovoza prirediti rođendanski koncert za Ulysses.

Pozornica će biti postavljena na obali Malog Brijuna, a publika će biti na dva veća broda s desne i lijeve strane. Posjetitelji će, ističu organizatori, na koncert moći doći i vlastitim plovilima.

Priprema se i “Brijunska soba Jamesa Joycea”, audio-vizualni doživljaj prema konceptu glazbenika Damira Urbana, koji će poslužiti i kao najava velikog multimedijalnog projekta “Uliks” najavljenoga za 2021. godinu. Ovogodišnja premijera bit će obnovljena monodrama “Moj obračun s njima”, nastala prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže u izvedbi Rade Šerbedžije. Prvi je put postavljena 1974. u režiji Dine Radojevića, a do 1991. godine Šerbedžija ju je odigrao više od dvije tisuće puta.

Stefanovski za kraj

Nakon višegodišnje stanke obnovljenu i nadopunjenu verziju Šerbedžija će premijerno izvesti 15. kolovoza. U planu je i niz izvedbi predstave “Tko se boji Virginije Woolf?”, prošlogodišnje uspješnice u režiji Lenke Udovički. Sezonu 18. kolovoza zaključuje koncert Vlatka Stefanovskog.

Komentara 4

RO
romobil
08:34 30.06.2020.

Napravio za popularizaciju naše obale više od mnogih u ministarstvu turizma u nekoliko vlada...

AP
ante_pustinjak
00:07 27.06.2020.

lako se olinjalom bradonji smijati kad njegov sinek raspolaže s pet milijuna eura poreznih obveznika!

ZA
zadar1
12:41 26.06.2020.

ostaci jugofašizma....😔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije