Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Svečanim koncertom otvoreno je 8. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

U Hrvatskom glazbenom zavodu obilježen Međunarodni dan glazbe
02. listopada 2019. u 15:31 95 prikaza
Papandopulo
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/22

Zaljubljenici klasične i jazz glazbe uživali su sinoć u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda gdje su im se svojim glazbenim umijećem predstavili renomirani hrvatski i inozemni glazbenici koji su ujedno i članovi ocjenjivačkih sudova Natjecanja Papandopulo: Vladimir Krpan, David Grigorian, Goran Končar, David Gazarov, Neven Frangeš, Lela Kaplowitz, Primož Grašič, Mario Mavrin i Saša Nestorović. 

Papandopulo | Autor : Promo Foto: Promo

Istaknuti glazbenici sinoć su plijenili svojim talentom i umijećem sviranja, a publika ih je nakon svake izvedbe nagradila dugotrajnim pljeskom. Prisutni su uživali u izvedbama djela: Vatroslav Lisinski: Četiri mazurke u F-duru, u A-molu, u Es-duru, u D-duru, Boris Papandopulo: Plesna studija Požar, Ottorino Respighi: Adagio s varijacijama P 133, John Lewis: Django, Gerald Marks, Seymour Simons: All Of Me, W. King, V. Young, E. Van Alatyne: Beautiful Love, Manning Sherwin: Nightingale Sang in Berkley Square, Oscar Peterson: Hymn To Freedom, Thelonious Monk: I Mean You, Igor Frolov: Divertimento. 

Papandopulo | Autor : Promo Foto: Promo

Koncert je izvrstan uvod u glazbeni tjedan koji nas očekuje u od 1. do 5. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu. Ovogodišnje izdanje zaokružuje četverogodišnji ciklus u kojem su se predstavili svi solistički instrumenti te solo pjevanje, a mladi glazbenici ove godine predstavit će se u kategorijama komornih sastava i jazz glazbenika.

Natjecanje Papandopulo otvoreno za javnost pa vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite u Hrvatskom glazbenom zavodu gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih mladih hrvatskih umjetnika.

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji