Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Splićani zbog Senke Bulić traže ostavku ministrice Zlatar

22.02.2011., Teatar , Savska 25, Zagreb - Premijera predstave Rozamunda u reziji Senke Bulic. Redateljica Senka Bulic.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
24.12.2014.
u 15:02

Intendant Golovko i dogradonačelnik Kovačević ne žele novu šeficu Splitskog ljeta – Golovko se zalaže za objedinjavanje funkcija intendanta i ravnatelja Splitskog ljeta, što je najavio u svojem programu

Od imenovanja nisu prošla ni 24 sata, a Splićani su već počeli javno iskazivati ogorčenje najavom dolaska Senke Bulić na čelo Splitskog ljeta. Dogradonačelnik Goran Kovačević traži preispitivanje odluke, a intendant splitskog HNK Goran Golovko ministrici Andrei Zlatar Violić poručuje da je vrijeme da odstupi.

"Poštovana gospođo ministrice, učinite uslugu ovoj napaćenoj hrvatskoj kulturi i podnesite ostavku. Sada", napisao je Golovko na Facebooku nakon što je Ministarstvo kulture potvrdilo da je Senku Bulić imenovalo ravnateljicom Splitskog ljeta.

– Ministrica nema pravo ignorirati čelne ljude grada, kulturnjake Splita, a ni moj program za četverogodišnji mandat za intendanta HNK Split u kojem sam napisao da se zalažem za objedinjavanje funkcija intendanta i ravnatelja Splitskog ljeta koje je nastavak kazališne sezone. Uostalom, taj je program ona potvrdila – obrazložio nam je Golovko svoj stav. Ministrica kulture je, prema njegovim riječima, izgubila svaku vjerodostojnost kada je hrvatska kultura spala na 0,49 posto proračuna. Tada je trebala podnijeti ostavku kao moralan i častan čin, a ne komentirati sredstva riječima "ovo je katastrofa".

Odlukom ministrice iznenađen je i Goran Kovačević, dogradonačelnik Splita zadužen za kulturu, koji je najavio da će splitska gradska uprava zatražiti hitno preispitivanje te odluke i otići na radni sastanak u Zagreb. Valja podsjetiti da je prije neki dan i Radničko vijeće HNK Split zatražilo od mjerodavnih institucija objedinjavanje funkcija intendanta HNK Split i ravnatelja Splitskog ljeta, kao što je bilo do izbora Duška Mucala za v.d. intendanta splitskog teatra.

>> Ministrica kulture imenovala Senku Bulić ravnateljicom Splitskog ljeta

 

Komentara 2

B7
b7
07:50 25.12.2014.

Intendant Golovko je potpuno u pravu , treba otići sa te dužnosti , greške koje je učinila nemaju opravdanje . Split trpi već dugo , vrijeme je za ozbiljan rad i dizanje kriterija unutar kuće a ne za politička prepucavanja .

SH
smajic@hnk-split.hr
22:06 02.01.2015.

Dosta je. Odvratno je kad milijone ljudi proglašavaju "Zločinačnom organizacijom", SAMO ZLOČINICI ZNAJU TKO SU ZLOČINICI, jer ako pogledamo "Goli otok" "Blajburg".. no ne treba se vraćati u prošlot. Ili prava Lustracija, ili HUMANI PRISTUP BUDUĆNOSTI....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije