Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi projekti

Snimaju se filmovi o Asimu Kurjaku i poznatom tajkunu

asim kurjak
Slavko Midžor/PIXSELL
04.07.2014.
u 12:51

Hrvatski audiovizualni centar podijelio 5,3 milijuna kuna za kratke, dokumentarne i eksperimentalne radove

Hrvatski audiovizualni centar je objavio rezultate natječaja za financiranje kratkih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova kojima je podijeljeno ukupno 5,3 milijuna kuna. Iako se očekivalo, nije objavljeno tko će dobiti novac za snimanje dugometražnih igranih filmova. Razlog odgode je bolest HAVC-ova povjerenika za igrani film Branka Schmidta. U kategoriji dugometražnog igranog filma ukupno 2,4 milijuna kuna podijelilo devet mahom društveno angažiranih filmova (kakvima je povjerenik Tomislav Mršić davao malu prednost).

Redatelji Ivana Hrelja i Damian Nenadić bavit će se psihičkim poremećajima, Dijana Bolanča Paulić bavi se slučajem Dragice Ivankić, koja je zajedno s novorođenčetom preminula na porodu koji je vodio dr. Asim Kurjak, Večernjakov novinar Arsen Oremović snima film o stanju u hrvatskom sportu, a Dario Juričan u filmu "Gazda", zbog kojeg u HAVC-u očekuju mnogo kontroverzi, prati jednog poznatog hrvatskog tajkuna. Najviše novca, 400.000 kuna, za "Opsesija Vanka" dobio Branko Ivanda, što je obrazloženo potrebom za putovanjem u Ameriku, u kojoj živi glavna protagonistica filma.

Dodatnih 1,1 milijun kuna podijeljeno je za šest kratkometražnih dokumentarnih filmova. U kategoriji eksperimentalnog filma Sanja Grbin na šest je raznorodnih projekata podijelila ukupno 1,1 milijun kuna, dok je Juraj Lerotić s ukupno 1,1 milijun odlučio podržati samo tri nova filma (radove Dijane Mlađenović, Jurja Primorca i Hane Veček) te jedan već snimljeni film u režiji Igora Jelinovića. Za razvoj 13 scenarija podijeljeno je još 445.000 kuna te 710.000 kuna za razvoj projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije