Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIHAIL ŠIŠKIN
Povratak na članak

Ruski disident za Večernji: 'Ruska Federacija nakon Putina prestat će postojati na karti'

Njemačka književnost nije mogla spriječiti Auschwitz, ruska nije mogla spriječiti gulag, smatra ugledni pisac

Komentari 93

Avatar Hr221vat
Hr221vat
10:09 24.09.2022.

rusija ce vjerojatno zavrsiti kao i srbija,htjeli su pokoriti cijele narode i silom osvojiti zemlje koje im ne pripadaju a umjesto toga su se iznutra raspali komad po komad i jos nije gotovo. Neče biti niti ruskog nito srpskog sveta niti imperijalizma više

VL
Avatar Payback
Payback
11:35 24.09.2022.

S Rusijom kao i sa Srbijom, tko je ikada bio s njima u zajednickoj drzavi, vise to ne zeli. Ni po koju cijenu...

VL
Avatar Slava UA herojima!
Slava UA herojima!
09:46 24.09.2022.

carstvo zla

VL
DU
Deleted user
11:26 24.09.2022.

U azijskom dijelu, Rusi niti ne žive! Kao što je Njemačka bila suočena sa podijelom nakon nacizma, tako će i Rusija biti poslije ruskog nacizma zvanog zombizam. Dvije zemlje sa najdužom tradicijom nacizma su Rusija i Srbija.

VL
DU
Deleted user
10:28 24.09.2022.

Kako god završilo, u glavnoj ulozi na sceni je novi hićo. U svom bolesnom umu, on je taj koji hladnokrvno žonglira globus. Što je više onih koji ga podržavaju, više smo i zaslužili to što imamo. Jer - ako jedan zapadni Berlusconi ne vidi problem na sva ova zvjerstva reći da je Putin "samo htio postaviti u Kijev bolje ljude", što onda očekivati? Ako je zapadnom političaru koji će sutra vladati normalno izjaviti da netko ima pravo oružjem mijenjati vlast u tuđoj zemlji...?!? Što smo onda zaslužili nego da ukinemo međunarodno pravo i vratimo se toljagi.

VL
Avatar Musashi
Musashi
11:05 24.09.2022.

Sve je to zbog Daytona, odnosno zbog na brzinu prepravljenog plana „Z-4“ na tom skupu, pa je njime Srbiji dobila još jednu Srbija u drugoj državi, BiH. Zbog toga je došlo do rata na Kosovu, zbog toga su Albanci na Kosovu došli do države, zbog toga i Rusi vode rat u Ukrajini, hoće i oni još jednu Rusiju u drugoj državi, odnosno sada su stvar ubrzali pa idu odmah na anschluss, sve po naci načelima. Neke od najvažnijih tačaka (od ukupno 25) iz naci partijskog programa iz 1920.: • Lebensraum: Njemačka ima pravo da se teritorijalno širi na štetu drugih država. • Heim ins Reich: Njemačka ima pravo da uzme sve teritorije sa njemačkim stanovništvom u drugim državama. (Prva tačka u programu)

VL
Avatar Hr221vat
Hr221vat
10:18 24.09.2022.

njihov cilj je stvoriti neku vrstu Sovjetskog Saveza 2.0 i sami su priznali. Rusija je imperijalistička nacija i hoče se nastaviti širiti

VL
BI
bikica7
10:18 24.09.2022.

Čujete li rusofili što kaže Rus.?

VL
BU
buducadijaspora
13:11 24.09.2022.

Ovo je rat Kine i SAD/EU(nas za one koji ne znaju di žive) za naklonost Rusije u budućnosti jer su puni energenata i resursa a mako ljudi imaju i puno raznih nacionalnosti i državica unutar sebe, ko to ne vidi je slijep. Afrika je već podijeljena, J Amerika je šef SAD i Brazil. U Arktiku su se dogovorili SAD EU i Rusija, sto Kini ostaje? Rusija i Afričke zemlje i svi ovi sateliti okolo tipa Uzbekistan, Afganistan Itd i tu je još arapski svijet koji je priča za sebe pola ih je u kompi s SAD im a pola s Rusima tj kinezima. Eto jednostavno jako, Rusi su radi nuklearnih bombi malo se pogubili u svijetu ne znaju koji su na ljestvici no Kina im može uzeti dio do Urala u roku od tjedan dana jer lanac opskrbe i opće dovlačenje vojske na taj dio ruske bi trajao mjesec dana i vise, ovak radi nuklearnih bas nemogu eksplicitno to napraviti pa su se odlučili na lagano osvajanje utjecajem, lažnim savezništvom i bazama u svim bivšim sovjetskim republikama. To je jasno ko dan. Sad je tu jedina mudrost dal budu uspjeli Kinezi ostaviti Putina i slične i asimilirati ruse kroz koji pedeset godina u koloniju koja kao to nije ali de facto je, ili se bude dogodio građanski ratovi pa raspad Rusije na vise državica sto je manje vjerojatno ili bude nakon Putina došao neki prozapadni lik koji bude pustio EU i SAD u resurse i plin i tu bude pao kakti neki dogovor s Ukrajinom koju budu onda ekspresno stisli Amerikanci i EU da se možda i odrekne dombasa i krima ako bude deal dobar s Rusima. Tu je kina out

VL
Avatar Kukulkan
Kukulkan
10:21 24.09.2022.

Rusi su obicne mlakonje. Kako u Ukrajini na boistu tako u Rusiji. Bjeze ko stakori iz Rusije od Putina umjesto da im se suprostavu. Kad se sjetim prosvjede iz Kijeva za vrjeme Janukovica....i ove kad gledam po Moskvi...sve jasno

VL
KO
koraknaprijed
09:24 24.09.2022.

Putin i Merkel nekada najveci prijatelji i saveznici, su napravili toliko štete svojim zemljama da se Rusija ni Njemačka neće nikada vratiti na moć koju su imali prije ovog rata.

VL
DA
danijelrukavina4
10:49 24.09.2022.

Dobri članci na portalu Peščanik - oporbeni srpski portal. Ljubodrag Stojadinović kaže : "Klika više ne čuva Rusiju, nego svoju ugroženu svemoć i neopisivo materijalno bogatstvo. Strah nastaje zbog nemoći sile da bez poniženja iskorači iz sopstvenog pakla. - apsolutno se slažem. Dejan Ilić u naslovu pita - Koga vole Srbi. Da li su Srbima draži Rusi koji bježe preko granice ili Rusi što sprovode sunarodnike u kampove ? Koji Rusi bi Srbi voleli da budu : oni sa pendrecima ili oni u protestnom maršu ?

VL
Avatar Payback
Payback
11:38 24.09.2022.

Pa naravno, zb og svoje glupe putinove vlasti ruska federacija/oligarhija ce se raspasti..

VL
TE
Teig1
10:17 24.09.2022.

CIA je to desetljećima planirana, osjetili smo rat kod sebe, ne želim ga nikome. Duboka država plasira svoje interese i kao uvjek sirotinja pati i gine!

VL
ZA
!zagreb!
10:16 24.09.2022.

Ništa to dugoročno nije važno. Kad izumiremo. Za svega 100 godina ćemo biti manjina u europi.

VL
BL
blackeder2022
21:46 24.09.2022.

Ne treba zagovarat raspad Rusije jer bi to bio kaos kakvog svijet vidio nije ,i to nuklearne velesile.Treba zagovarati demokratizaciju i politiku ravnopravnog multietničkog kompromisa.

VL
Avatar ZLO
ZLO
14:36 24.09.2022.

Pazi ovog, da disident ... Razbijao bi svoju zemlju u sto komada.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
14:41 24.09.2022.

Putin je od Rusije ponovno napravio velesilu od 2000. kada ju je preuzeo u rasulu. U tome i jeste nastao problem. Dok su BP i ostali dolazili tamo 90tih jeftino do naftnih polja, sve j e bilo OK.

VL
DU
Deleted user
15:20 24.09.2022.

Ovaj bi se mogao nagutati novičoka

VL
Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
11:23 25.09.2022.

Ruski disident za Večernji: 'Ruska Federacija nakon Putina prestat će postojati na karti jer če se uz novo osvojene teritorije zvati Carstvo nevinog viteza Vladimira'

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.