Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Ljubljana

Riccardo Chailly i Gewandhaus digli Ljubljanu na noge

'130828 Gewandhaus Orkester_'
Miha Fras
01.09.2013.
u 17:57

Slavni dirigent i orkestar nakon Ljubljane s istim su programom otputovali na Salzburški festival

Već dulje slušamo i čitamo o tome kako je talijanski dirigent Riccardo Cahilly dao novi sjaj i snagu Orkestru leipziškog Gewanhausa, ansamblu slavne povijesti i velike tradicije. Da bismo se uvjerili kako ta priča zvuči uživo nismo ovog ljeta morali do Salzburga jer Gewandhaus i Chailly su prošli tjedan najprije gostovali u Ljubljani. I doista, rijetko se može čuti orkestar toliko podjednako moćan u zaglušujućem fortissimu, kao i u zamirućem pianissimu, a divovska Deveta simfonija Gustava Mahlera pružila je obilje prilika za demonstraciju obiju krajnosti te bezbrojnih izražajnih mogućnosti i finesa između njih.

Strastveni Talijan je gospodar zvuka, a svaki njegov mig fantastični glazbenici slijede s laserskom preciznošću koja nikako ne oštećuje muzikalnost. Nakon sat i pol zadržavanja daha publika u Cankarjevu domu dala si je oduška jakim pljeskom i ovacijama, a večer poslije slavni su gosti izveli i Beethovenovu Devetu.

Ljubljanski festival velikom svijetu glazbe približava i Hrvatsku, barem sjevernu, a već danas u Cankarjev dom ponovo dovodi Gergijeva, Marijinski i spektakularnu produkciju Wagnerovog Rajninog zlata, a sutra Walküre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije