Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gkm split

Rat spolova priča je o neuništivosti ljudske gluposti

03.03.2021.
u 11:39

U GKM Split premijerno će biti izvedena predstava "Psi, pare, pištolji" u režiji Ivana Plazibata

U Gradskom kazalištu mladih Split večeras će premijerno biti izvedena predstava “Psi, pare, pištolji” koju na pozornici popularnog Teatrina na Prokurativama postavlja Ivan Plazibat. Nova predstava nastala je spajanjem komičnih jednočinki “Medvjed“ i “Prosidba“ A. P. Čehova.

– Čehov je pisac koji je poznatiji po svojim ozbiljnim dramama, ali ove dvije kratke vodviljske farse ostaju dragocjen poligon za glumačku i redateljsku igru – naglašava redatelj Ivan Plazibat dodajući kako rat spolova postaje, kod Čehova, priča o neuništivosti ljudske gluposti.

U splitskom GKM-u dva komada su dva različita svijeta, imaginarni Istok i imaginarni Zapad; jedan koji se proteže od Klisa do Vladivostoka, a drugi od Dakote do Chihuahuane. Rat spolova 19. stoljeća tražio je i novu adaptaciju tako da ćemo, prema najavama redatelja, na pozornici vidjeti sve što od Čehova ne očekujemo: mesarske pregače i kaubojske čizme, svinjske polovice i striptiz, najgore vjenčanje na kojem ste ikada bili i konačno pse, pare i pištolje.

U predstavi igraju Lidija Florijan, Siniša Novković, Donat Zeko, Ana Gruica Uglešić, Vinko Mihanović i Bojan Brajčić. Ravnatelj GKM-a Ivo Perkušić uoči večerašnje premijere za Večernji list je izjavio: “Drago mi je da i u ovo teško vrijeme pandemije COVID-19 donosimo ljudima zabavu.” 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije