Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"the owl house"

Prvi LGBT glavni lik u Disneyjevu crtiću je biseksualna djevojka

Foto: Disney
17.08.2020.
u 13:31

Luz Noceda iz animirane serije "The Owl House" prva je LGBT junakinja u nekom Disneyjevu crtiću

Disney prvi put u crtiću prikazuje LGBT osobu kao glavni lik. Riječ je o junakinji animirane serije "The Owl House", 14-godišnjakinji koja se zove Luz Noceda. Ona je sasvim obična tinejdžerica koja putuje između svjetova kako bi postala vještica. 

Do sada, Luz je pokazivala simpatije za muške likove u crtiću, ali u posljednje dvije epizode, piše Variety, razvila se romansa između nje i Amity, ženskog lika. Amity ju je, naime, pozvala na maturalni ples te je prikazano kako dvije djevojke zajedno plešu. 

Autorica TV serija Dana Terrace potvrdila je kako je tu riječ o LGBT romantičnoj vezi, iako to u crtiću, naravno, nije eksplicitno prikazano. 

– Kada smo radili seriju, bila sam vrlo otvorena u svojim namjerama da neki od glavnih likova budu LGBT. No, iz kompanije su me upozorili da ne smijem takvo što prikazivati na Disneyjevu kanalu. Ipak, podržali su me određeni ljudi iz vrha Disneyja i uspjeli smo. Ja sam biseksualna i htjela sam prikazati takav lik! Srećom, moja tvrdoglavost se isplatila i u Disneyju me sada svesrdno podržavaju – rekla je Terrace. 

Ovo nije prvi Disneyjev crtić u kojem se pojavljuju LGBT likovi, ali je prvi u kojem je riječ o glavnom liku. U njihovu najnovijem dugometražnom animiranom filmu "Onward" tako se pojavljuje policajka lezbijka Officer Spector, kojoj glas daje Lena Waithe. 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Asterix
Asterix
14:42 17.08.2020.

Daklem, autorica preko crtića moćne filmske kompanije nameće svoje nastrane stavove.

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
14:30 17.08.2020.

Bolesnici

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
14:38 17.08.2020.

Bojkot!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije