Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jagoda Truhelka
Povratak na članak

Prva je pisala o ženskoj emancipaciji, ali grijeh joj je bio popularnost u NDH

Naklada Ljevak objavila je knjigu "Jagoda Truhelka: Poetika na margini" Katarine Ivon, o velikoj, nepravedno zanemarenoj književnici, učiteljici i pedagoginji

Komentari 6

EM
Emailnatorbaby
14:40 22.03.2023.

Sve što je radilo, živilo i disalo dok je postojala NDH krivo je. Istovremeno nitko u crknutoj jugovini za ništa nikad nije bio kriv.. vraćajte im ulice 🤨

VL
JM
JMN
14:47 22.03.2023.

Kriva je jer se Hrvatima sviđa, a orjunašima ne.

VL
Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
14:38 22.03.2023.

Nikakav grijeh. Hrvati su tlaceni od svih strana bili,a i danas jos tome nema kraju.Peotiv nepravde je duznost naroda da se digne ili ustane.

VL
SL
slavenZadravec
21:58 22.03.2023.

Nije baš jasno kako je mogla biti popularna u NDH ako je bila za emancipaciju žena.

VL
Avatar HrvatskuHrvatima
HrvatskuHrvatima
16:35 22.03.2023.

Ako si samo disao u vrijeme NDH srbende s komunjarama su se pobrinule da te zatvore, odvedu na stratište, difamiraju... inače kako bi drugovi partizani i čet_nici bili najpametniji i otimali imovinu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.