Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Protočna suvremena drama o rođenima nakon devedesete

pritisci moje generacije
hnk split
17.10.2013.
u 10:10

Na Gavellinim večerima ansambl Drame HNK-a Split izveo je dramu "Pritisci moje generacije" Dine Pešuta. Protočnu predstavu režirao je gost iz Slovenije Samo Strelec

„Pritisci moje generacije“ mladog dramatičara Dine Pešuta i slovenskog redatelja Same M. Streleca u izvedbi splitskog HNK naišli su na topao prijam publike koja ne propušta Gavelline večeri. Drama o mladim ljudima rođenima nakon devedesetih te njihovoj borbi za samopoštovanje i glumački je i redateljski uravnotežena i protočna. Posebno treba pohvaliti prirodnu glumu iznimno scenične Ane Franić, središnji lik koje utjelovljuje pomalo nostalgičarski književnikov odnos prema onom davnašnjem buntovništvu djece cvijeća koje je teško ukalupiti u samo jedno vremensko razdoblje. Uz Anu treba izdvojiti i Brunu Bebić u ulozi majke, a tu je i Pere Eranović kao lapidarni ljubavnik te Žarko Radić, koji je najbolji kada glumi oca kojem voljeno dijete svojim životnim odlukama polako lomi kičmu. Teški je zadatak imao Vicko Bilandžić u ulozi zaručnika jer je taj lik stalno u raskoraku sa samim sobom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije