Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borislav ostojić

Preminuo istaknuti riječki novinar i fotograf

Foto: Facebook
20.04.2020.
u 11:15

U Rijeci je u subotu umro Borislav Ostojić, ugledni riječki novinar, publicist i umjetnički fotograf.

Ostojić je rođen 1937. u Imotskom, bio je dugogodišnji urednik kulture i drugih rubrika u riječkom "Novom listu", urednik dječjeg časopisa Galeb i aktualni predsjednik riječkog ogranka Društva umirovljenih novinara Grada Rijeke i Primorske-goranske županije.

Prije dolaska u "Novi list" radio je kao nastavnik i knjižničar u Rasinji i Velikom Pogancu pokraj Koprivnice te bio  ravnatelj Osnovne škole Centar-Bobijevo u Rijeci.

Objavio je više knjiga o dramskom amaterizmu u Rijeci, zbirke pjesama i slikovnice. Bio je suorganizator simpozija posvećenom stogodišnjici pokretanja znameniti kapucinskih Riječkih novina, utemeljenih 1912., u suradnji sa Župom Gospe Lurdske u Rijeci i Kapucinskom provincijom. Pisao je književnu i kazališnu kritiku.

Bio je jedan od najistaknutijih umjetničkih fotografa Rijeke i pokretač utemeljenja Fotokluba Rijeka.

Dobitnik je Zlatnog pera (1982.), Nagrade Hrvatskog novinarskog društva.

Ostojić je u Imotskom završio gimnaziju, a hrvatski jezik s književnošću i bibliotekarstvom diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Bio je redovni član Hrvatskog novinarskog društva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije