Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak dive

Preminula osnivačica legendarnih Supremesa

PA/Press Association/PIXSELL
09.02.2021.
u 12:45

U 77. godini preminula je Mary Wilson, osnivačica grupe The Supremes.

Samo nekoliko dana nakon što je najavila novi album, u 77. godini preminula je Mary Wilson, osnivačica kultne grupe The Supremes. Tužnu vijest je potvrdio njen agent i prijatelj Jay Schwartz. 

Wilson je umrla u krugu obitelji u svom domu u Hendersonu u američkoj državi Nevada, a sprovod će se zbog epidemioloških mjera održati u užem krugu obitelji. 

- Ona je bila trendseterica koja je probijala društvene, rasne i rodne barijere. Utjecaj Supremesa osjeća se ne samo u suvremenoj R&B glazbi, soulu i popu, već je njihov uspjeh utabao put afroameričkim umjetnicima u svim žanrovima. Mary Wilson nećemo pamtiti samo po njenom glazbenom nasljeđu, jer svoju je slavu i utjecaj koristila za promociju brojnih humanitarnih ciljeva poput borbe protiv gladi u svijetu, podizanja svijesti o HIV-u i AIDS-u te se zalagala za mir u svijetu. Bila je i motivacijska govornica, ugledna autorica, poduzetnica i kulturna ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država - kazao je Schwartz u svojoj objavi. 

Wilson je svoju bogatu karijeru započela 1959. godine u Detroitu, sa sastavom koji se tada zvao The Primettes. One će kasnije postati legendarne Supremesice, jedna od najpoznatijih glazbenih skupina 60-ih godina prošlog stoljeća. Neki od njihovih najpoznatijih hitova koji su vladali ljestvicama bili su "Stop! In the name of Love", "Where Did Our Love Go", "Baby Love" i "You Keep Me Hanging On". A The Supremes su na Billboardovoj ljestvici 100 najboljih izvođača svih vremena zasjele na visoko 16. mjesto. 

Wilson je nedavno najavila nove solo pjesme u suradnji s Universal Musicom koje su trebale izaći na njen rođendan, 6. ožujka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije