Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
multimedijalni projekt

Praznine - predstava koja to (ni)je spaja kazalište, film, sliku i glazbu

Foto: Mara Bratoš
1/4
07.05.2019.
u 14:25

Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu premijerno će biti prikazana 11. svibnja.

Na sceni HNK u Zagrebu, na teško i provokativno pitanje ''koliko puno smo prazni?'', odgovara umjetnička organizacija Odeon Art, koja u koprodukciji sa HNK Zagreb i Školskom knjigompostavlja autorski projekt 'Praznine', kreativne producentice Ana Marije Žužul.

‘’Hrabrost suočavanja s vlastitim prazninama donosi istinsku puninu. Isto tako, hrabrost propitivanja umjetničkih granica donosi drukčiji izričaj te aktualni i novi sadržaj.’’ – ističe Ana Marija koja se, osim u ulozi kreativne producentice ove predstave, pojavljuje i u ulozi glumice. Da se radi o iznimno talentiranoj mladoj umjetnici, dokazuje ovaj multimedijalni projekt uz veliku težnju ka inkluzivnom teatru.

Uz kreativnu producenticu i glumicu Ana Mariju, u hrabrom pomicanju granica i preispitivanju praznina, učestvuju i ostali članovi autorskog tima - dramaturginja Kristina Kegljen, režiserka Morana Novosel te glumice Ana Vučak Veljača i Dubravka Lelas. Predstava 'Praznine' nastala je suradnjom 12 mladih umjetnika.   

U netipičnom izvedbenom prostoru, u tonskoj dvorani, bez uobičajene odvojenosti od izvođača, publika uranja u ovu interdisciplinarnu i inovativnu intermedijsku predstavu, u kojoj su tri protagonistice istodobno i slučajne sudionice. Njihove priče, ispričane pomoću različitih medija, govore o nesnalaženju u današnjem svijetu beskrajnih mogućnosti iluzija nametnutih s visoko estetiziranim slikama tuđih života, izbora i odluka, koje nekontrolirano konzumiramo na društvenim mrežama.

Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije