Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Pop - up izložba koja će sve posjetitelje nasmijati ali i potaknuti na razmišljanje

Sasvim drugačija tema i sasvim drugačiji koncept pokazali su se prvim posjetiteljima iz Hrvatske, Amerike i Slovenije kao sjajan uvod u osnivanje pravog muzeja.
11. prosinca 2019. u 15:15 80 prikaza
Muzej o umjetnosti gluposti
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Prvi vikend za tim koji je organizirao POP – UP CONCEPT THE UNSEEN MUSEUM OF STUPIDITY prošao je iznimno dobro. Prve reakcije posjetitelja pokazale su kako je ideja MUZEJA O UMJETNOSTI GLUPOSTI više nego dobrodošla.

nepoznati počinitelji Banksyjev grafit vandaliziran nakon samo dva dana

Na adresi Berislavićeva 21 u prostoru u kojem inače djeluje plesni studio DANCE CENTER ANDREA'S ROOM smjestilo se 20ak izložaka s pričama koje će vas nasmijati ali i potaknuti na razmišljanje.

Na vrlo nekonvencionalan način pristupilo se gradnji scenografije za izložbene primjerke i priče pa su tako u duhu ovogodišnje adventske teme očuvanja okoliša i „zelenog razmišljanja“ cijeli koncept autori posložili od kutija i DIY izložaka.

Teme kao što su zlato, birokracija, ljubav poslužile su kao inspiracija za stvaranje pop-up izložbe, a u najavi je zapravo otvaranje pravog muzeja.

„Ovo je samo eksperimentalna faza kako bismo vidjeli u kojem smjeru se želimo kretati i koje priče najviše zanimaju posjetitelje. Zasad u tome najviše prednjače priče o zlatu kao i o birokraciji. Kao i izložak od 6m2 vezan za PDF skladište ili maleni čekić kojim se provjera „je li glupost boli?“ napominje Hrvoje Vukov koji djeluje pod svojim blogom Hlifestyle.eu, a koji potpisuje cjelokupna vizualna rješenja izložbe.

Kikiriki je lajt motiv izložbe i dio logo rješenja UMOS-a jer kako se i čini iz izloženog, akteri priča imali su mozak u veličini kikirikija.

Muzej o umjetnosti gluposti | Autor : Promo Foto: Promo

Sadržaj je zabavno - edukativni i time idealan za sve uzraste od školske dobi pa nadalje, a osim priča i predmeta moguće je na kraju pogledati i na velikom ekranu brojne video primjere prankova i failova iz svijeta, ali i napisati vlastitu priču u kojoj glupost vodi glavnu riječ.

Izložba je otvorena još dva vikenda od petka do nedjelje 13.-15.12.2019. i 20.-22.12.2019. u vremenu od 10:00 do 20:00 sati.

Lolo Jones
IZNENAĐUJUĆI PROBLEM
Slavna ljepotica (37) priznala da je djevica, a onda se dogodilo nešto što nije očekivala
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima