Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Pijanist Ivan Krpan plasirao se u finale jednog od najuglednijih natjecanja na svijetu

Ivan Krpan
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
27.08.2017.
u 22:25

Rođen je u Zagrebu 1997. , a kao student pete godine u razredu je profesora Rubena Dalibaltayana.

Student pete godine zagrebačke Muzičke akademije Ivan Krpan plasirao se u finale jednog od najuglednijih pijanističkih natjecanja na svijetu – Međunarodnog pijanističkog natjecanja Ferrucio Busoni koje se od 1949. svake druge godine održava u talijanskom gradu Bolzanu.

Natjecanje se, kako je priopćeno, održava od 22. kolovoza, a tijekom prethodna dva izlučna kruga na njemu je nastupilo 25 pijanista iz cijelog svijeta, odabranih na prednatjecanju koje je u Bolzanu održano u kolovozu prošle godine. U finale se plasiralo šest pijanista koji će od 29. kolovoza do 1. rujna nastupiti uz gudački kvartet iz Cremone, te uz Haydn orkestar.

Krpanov plasman u finale tog prestižnog natjecanja nastavak je njegovih sjajnih uspjeha: 2015. osvojio je četvrtu nagradu na Međunarodnom Mozartovom natjecanju u Zhuhaiju (Kina). 2016. godine osvojio je prvu nagradu  na međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Ettlingenu (Njemačka), te treću nagradu na međunarodnom natjecanju Frederic Chopin u Moskvi.

Dobitnik je Dekanove i Rektorove nagrade, nagrade Ivo Vuljević, a Zagrebačka filharmonija proglasila ga je Mladim glazbenikom godine za 2016. godinu.

Rođen je u Zagrebu 1997. , a kao student pete godine u razredu je profesora Rubena Dalibaltayana.

Komentara 1

OB
ObrenM
04:13 28.08.2017.

To ne zanima premijera,a niti ministre,jer nije uhljeb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije