Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orguljaški koncert

Pavao Mašić slavi 15 godina za orguljama sv. Marka

pavao Mašić i Ante Knešaurek
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
09.09.2014.
u 13:27

Koncert u crkvi sv. Marka počinje u 19.30, ulaz je slobodan, a na programu su skladbe francuskih i njemačkih majstora različitih epoha Boëlyja, Widora, Bacha, Francka i Mendelssohna

Koncertni ciklus Orgulje sv. Marka nastavlja se u srijedu, 10. rujna, koncertom orguljaša koji je jedan od najzaslužnijih za sve bogatiju današnju glazbenu i koncertnu aktivnost u lijepoj crkvi na zagrebačkom Gornjem gradu. To je Pavao Mašić koji će koncertom ujedno obilježiti i proslaviti petnaest godina djelovanja na mjestu glavnog orguljaša crkve sv. Marka u Zagrebu.

Pavao Mašić jedan je od najboljih mlađih hrvatskih orguljaša i čembalista, a svoje znanje prenosi i mlađima kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Najnovija potvrda njegove umjetničke izvrsnosti ovog je ljeta stigla u obliku nagrade Orlando za nastup Hrvatskog baroknog ansambla na Dubrovačkim ljenim igrama u kojem je važnu ulogu imao i Mašić. Skupa sa svojim prijateljem i kolegom Antom Knešaurekom dobio je i Nagradu Grada Zagreba za koncertne cikluse na orguljama bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj gdje su izveli sve orguljaške skladbe Johanna Sebastiana Bacha.

Koncert u crkvi sv. Marka počinje u 19.30, ulaz je slobodan, a na programu su skladbe francuskih i njemačkih majstora različitih epoha Boëlyja, Widora, Bacha, Francka i Mendelssohna. 

>> Barokni ansambl izvodi program "Ljubav nježna, ljubav okrutna"

>> Mašić i Knešaurek u katedrali počinju ciklus Césara Francka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije