Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje knjige

'Pad kuće Vjesnik' u Hrvatskom novinarskom domu

Vjesnikov neboder
Foto: Jurica Galioć/PIXSELL
1/2
Autori: Denis Derk, dde
28.09.2015.
u 12:19

U utorak 29. rujna u 18 sati u Hrvatskom novinarskom domu Edicije Božičević predstavljaju knjigu "Pad kuće Vjesnik"

U Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu u utorak 29. rujna u 18 sati Edicije Božičević predstavit će knjigu Miroslava Edvina Habeka "Pad kuće Vjesnik". Intrigantnu knjigu koja se čita kao krimić predstavit će autor, urednik izdanja Boris Perić i publicist Dražen Rajković

U knjizi u kojoj se citiraju brojni dokumenti, Miroslav Edvin Habek razotkriva tko su pojedinci koji su najzaslužniji za propast najveće novinsko-izdavačke kuće u jugoistočnoj Europi. 

>> Bez jake industrije nema ni jake kulture ni obrazovanja

Komentara 2

BR
Brankko
02:08 31.03.2016.

Kuća Vjesnik nije bila samo dnevne novine Vjesnik. U kući Vjesnik bili su -- u raznim vremenima -- novine Vjesnik, novine Večernji list, novine Sportske novosti, tjednik Studio, tjednik Vikend, tjednik Plavi vjesnik, mjesečnik Sirius, mjesečnik Trag, mjesečnik Erotika, vesternski rotoromani Laso, erotski rotoromani (ne sjećam se naslova serije), razna stripna izdanja kao Alan Ford, Čelična pandža itd. itd. Zaslužuju li sva ta izdanja zaborav?! Ili je "zaborav" to da je postojalo toliko toga?!

BA
bakulušić
23:00 29.09.2015.

"Vjesnik" je bio komunistički gigant, tvornica laži i nije zaslužio ništa bolje od onoga što ga je snašlo. Tamo je trebalo sve lustrirati, od portira do generalnog direktora. Nažalost, to se nije dogodilo pa nam pojedini partijski kadrovi i danas sole pamet. U ta "čuvena" vremena po trunku istine se moralo ići u Srbiju, odnosno, kupovati NIN i druge srpske tiskovine. U "Vjesniku" nije bilo istine! "Vjesnik" ne zaslužuje knjige. "Vjesnik" zaslužuje zaborav. Žalosno je da se dvadesetak godina nakon pada komunizma o "Vjesniku" govori kao o nečemu što je trebalo sačuvati. S vragom došlo, s vragom otišlo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije