Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Održan sedmi Hrvatski Festival mladih u New Yorku

kleva
vl
25.04.2010.
u 20:40

Stručni žiri dodijelio je prvo mjesto devetnaestogodišnjoj Valeriji Glavan za pjesmu „Ljubav me ranila“ autora Andreja Baša i Nikša Krpetić.

U organizaciji Hrvatske katoličke Misije blaženog Ivana Merza i hrvatske iseljeničke zajednice u subotu je u dvorani Glazbene škole Frank Sinatra u Astoriji održan sedmi po redu Hrvatski festival mladih. Prvu nagradu publike dobio je osamneaestogodišnji Tomislav Ćoza s pjesmom „Ti si vila“ autora Nikše Krpetića. Stručni žiri dodijelio je prvo mjesto devetnaestogodišnjoj Valeriji Glavan za pjesmu „Ljubav me ranila“ autora Andreja Baša i Nikša Krpetić.

- Festival je jedinstveni etnički skup u Americi i kroz takvu je manifestaciju zajednica dokazala da se Hrvate u iseljeništvu može okupiti i motivirati ne samo preko političkih i vjerskih nego i uz kulturne događaje - komentirao je za Večernji list generalni konzul RH u New Yorku Marijan Gubić.

Voditelj Hrvatske katoličke misije velečasni Ellis Tommaseo naglašava da hrvatska mladež  i djeca u Astoriji uz vježbanje pjevanja i plesa uče hrvatski jezik, kulturu i tradiciju što je vjetar u leđa nacionalnom identitetu druge i treće generacije Hrvata u New Yorku.

- Organizirajući festival čuvamo našu djecu od potpune asimilacije i motiviramo ih da uče materinji jezik te posječuju Hrvatsku. Puno je truda i novaca uloženo ali svi smo prezadovoljni - naglašava Eleonora Turčinović, direktorica Festivala.

Glazbenik Andrej Baša,umjetnički direktor Festivala tvrdi da s užitkom radi s iseljeničkom mladeži te predviđa mnogima uspješnu glazbenu karijeru. Program je vodio  Robert Ferlin popularni radijski i tv voditelj iz Rijeke. Koreografiju je priredio Ivica Kovačević, nekadašnji novinar i voditelj HTV i NOVA TV koji drugu godinu živi i radi u New Yorku. U stručnom žiriju bio je  hrvatski maneken i glumac Filip Kleva kojeg ćemo nakon premijere u svibnju, gledati u novom filmu kultne serije Seks i Grad u kojem glumi novog Samanthina ljubavnika.

Komentara 6

OB
-obrisani-
17:20 26.04.2010.

šteta što VL nema novaca za lektora, pa se jadna Jadranka, ni kriva ni dužna mora sramotiti, ona je ipak samo novinarka

MR
M@rsij@nac
03:29 26.04.2010.

Tako se to radi.........pjesme,kolo grupe,tamburitzans,nogometni klubovi ,umjetnici ,pisci, pomoc rodbini,itd......ne nismo zaboravili sto smo i nikad necemo

DR
drugTitoforever
11:12 26.04.2010.

Cuvaju djecu od potpune asimilacije? Ja da sam americka vlast, prtjerao bi ih iz Amerike i to pod hitno! PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije