Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADIONICA

Obuka za voditelje holističke pedagogije plesa i pokreta

ples
Foto: www.sabfab.com
1/2
13.11.2009.
u 09:30

Seminar nije namijenjen isključivo plesačima već svima, dok svatko tko ga završi može kao certificirani učitelj holističkog plesa i pedagogije pokreta poučavati na radionicama kontakt improvizacije.

Holistički pristup plesnom treningu koji uključuje metode i tehnike poput suvremene plesne improvizacije, bodyworka (rad s tijelom i na tijelu) koji se temelji na Feldenkrais metodi, na vezi bodyworka i plesa osnova su seminara za voditelje pod nazivom "Holistički ples i pokret - iscjeljujuća umjetnost" koji će se u Zagrebu održavati od veljače 2010. do lipnja 2011. godine, a uvodna radionica je ove subote.

Zanimljivo je kako seminar nije namijenjen isključivo plesačima već svima, dok svatko tko ga završi može kao certificirani učitelj holističkog plesa i pedagogije pokreta poučavati na radionicama kontakt improvizacije, autentičnog pokreta i plesne improvizacije, integrirati stečena iskustva i znanje u svoj dosadašnji rad ili profesiju - što znači da je program namijenjen i učiteljima, terapeutima, trenerima i savjetnicima, osobama koje se bave masažom ili drugim tehnikama bodyworka, plesačima, ali i ostalim umjetnicima.

- Plesno iskustvo nije uvjet, potrebna je želja i motivacija za radom s plesom i pokretom. Dobrodošlo je osnovno razumijevanje i/ili iskustvo s vlastitim tijelom u pokretu, npr. u sportu, borilačkim vještinama, bodyworku/masaži, tjelesno orijentiranoj psihoterapiji ili psihologiji, ili u podučavanju plesa - objašnjava Tatjana Sardelić, jedna od voditeljica projekta.

Prva polovica seminara će se uglavnom fokusirati na istraživanje i razumijevanje osnova metoda, dok će se u drugoj polovici fokus pomaknuti na produbljivanje doživljenog te voditeljske vještine za rad s različitim skupinama ljudi.

Na uvodnoj će radionici pak u subotu koreografkinja i učiteljica plesa Sabine Parzer predstaviti svoj pristup plesu i tijelu kroz iskustvo plesača, učiteljice i bodyworkera.

- Zajedno ćemo otkrivati kako su naš um, mašta i srce povezani s našim pokretom - dodaje Tatjana Sardelić.

Cijeli seminar obuhvaća deset vikend radionica u godinu i pol dana (četiri do ljeta 2010. godine i još šest do ljeta 2011. godine). S time da se svaki vikend sastoji od 15 sati koji su raspoređeni u petak popodne, subotu i pola nedjelje.

- Radionica će se sastojati od upoznavanja s materijalom kroz pokret, ali i kroz druge vrste izražavanja - pisanje, crtanje, razgovor. Bit će potrebno voditi vlastite bilješke, redovno se sastajati s ostalim polaznicima između vikenda te samostalno održati 25 određenih treninga. Cijena uvodne radionice je 260 kuna dok je cijena jedne seminarske vikend radionice 590 kuna - pojašnjava Tatjana.

Kako su sve vikend radionice obvezne, želi li se završiti cijeli seminar za voditelje, ne bude li netko mogao prisustvovati nekoj radionici, u dogovoru s voditeljicom će propuštene sate nadoknaditi na odgovarajućem vikend seminaru u Austriji.

- Ovaj certifikat se dobiva od privatnog instituta, i po svom sadržaju bit će priznat u svim zemljama u kojima se ljudi bave ovim poslom. Program je jedinstven i samo još na dva mjesta (u Njemačkoj i u San Franciscu) nude sličan materijal i to također u privatnim školama. Certifikat će sadržavati i specificiranu listu sati svih metoda koje će se obraditi (autentičnog pokreta, kontakt improvizacije, plesne improvizacije, učiteljske vještine) tako da će moći usporediti s certifikatima iz sličnih institucija.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
13:38 13.11.2009.

Bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije