Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidati za prestižnu nagradu
Povratak na članak

Objavljene nominacije za Oscara: Jasmila Žbanić u utrci za zlatni kipić

Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti objavila je ovogodišnje kandidate za prestižnu nagradu Oscar.

Komentari 10

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:46 15.03.2021.

Možda je film i dobar, ali nije me ni briga. Samo mi je drago što još jedna istina o Srbima izlazi u prvi plan. ...Dara im se objesila! Žbanićki čestitam uz "drugarsko" Marš i ti!

VL
LU
lucio2
15:26 15.03.2021.

Svaka čast. Volio bih da i mi imamo svoju Jasmilu.

VL
SA
SamoIstina
14:59 15.03.2021.

Je li to ona što mlati hrvatske kune za svoje uratke, a onda pljuje po Hrvatima na radost oguljene Koržinek!?

VL
Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:33 15.03.2021.

A što je s "Darom iz komšiluka?!"

VL
Avatar Pravosudac
Pravosudac
14:36 15.03.2021.

Je li to ona što marška državna lica čijim novcima financira filmove?

VL
SC
Serious_Callers_Only
15:52 15.03.2021.

Poveselio sam se da su Minari udarnici i da se spuštaju u utrobu zemlje. Totalno razočaranje.

VL
Avatar dzambo
dzambo
16:18 15.03.2021.

Gledao sam film i napravljen je tak da moze proci u uzi krug kandidata za Oskara....i jedini nacin da bi na Zapadu prosao ''moralo'' se pristupiti ''malim'' izmjenama u scenariju tog filma onak kak je stvarno bilo....jer u stvarnosti tamoo je bilo cak 8 prevoditelja ali niti jedna zena, i novi scenarij je napravljen tak da glavni lik glumi zenu prevoditelja jer je reziserka ''skontala'' da je to preopsirna tema sta se tamo sve dogadjalo i da ako napravi film po original knjizi koja je imala cak 3 scenarija gdje je ipak scenarij pravit onak kak je bilo to jest da je prevoditelj bio AL je bio muskarac a ne zena,i tom muskarcu prevoditelju stradali su Otac,Majka i brat i onda je reziserka sve izmjenila i nije uzela niti jedan od ta 3 scenarija od covjeka koji je bio stvarni ucesnik tih dogadjaja i prezivio je...i jednostavno u novom scenariju sad je napravito da je toj zeni prevoditelju stradali Muz i 2 sina i samo zena moze izazvati tolike emocije jer citav film je radjen kao to, sa pozadinom stvarni dogadjaja tog Jula 1995. I izgleda reziserka je pogodila sa svojom odlukom i postavila citav film na glavnu radnju oko te porodice prevoditelja, bez toliko ''onih drugih'' scena jer kad je dolazilo do toga te scene su se naglo prekidale i gledaocu je ostalo samo da ''zamisli'' sta je dalje bilo...vecina filma oko 90% je uradjen kao drama sa puno emocija...i na kraju glavni ''pozitivac'' filma glumica je iz Srbije, a glavni ''negativac'' filma glumac je iz Bosne....

VL
DO
domoslavonac
18:48 15.03.2021.

I treba da dobije oskara,tema je najmanje bitna za oskara.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.