Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Novi roman  Lise See "San o sreći" potencijalni ljetni hit

 Lisa See "San o sreći"
arhiva VL
05.06.2012.
u 12:22

Pearl se nakon dvadeset godina vraća u Šangaj u potrazi za Joy, čiji je bijeg u Kinu potaknut povrijeđenošću, idealizmom i željom da pronađe svojeg pravog oca, slikara Z. G.

Novi roman  Lise See "San o sreći" nastavak je priče o sestrama Pearl i May, glavnim junakinjama "Djevojaka iz Šangaja". Roman je upravo izdala Naklada Ljevak koja ga predstavlja kao veliki ljetni hit.

U "Djevojkama iz Šangaja" pratili smo uzbudljivu i potresnu priču o sestrama Pearl i May od vremena kad su pozirale kao modeli u "Azijskom Parizu" preko bijega od japanske invazije do njihova novog života u Los Angelesu. U nastavku priče, u romanu "San o sreći", Pearl se nakon dvadeset godina vraća u Šangaj u potrazi za Joy,  čiji je bijeg u Kinu potaknut povrijeđenošću, idealizmom i željom da pronađe svojeg pravog oca, slikara Z. G. 

Joy i Z. G. odlaze u zabačenu  kinesku provinciju gdje sudjeluju u pokretanju Komune zelenog zmaja, u sklopu Maova pokreta za stvaranje narodnih komuna nazvanog "Veliki skok naprijed". No san o komunističkom raju ubrzo rasprši  epidemija gladi izazvana bizarnom agrikulturnom politikom komunističke vlasti. Procjene broja žrtava "Velikog skoka naprijed" govore o 45 milijuna umrlih, a Lisa See tu zastrašujuću epizodu iz kineske povijesti opisuje kroz potresnu priču o ljudskoj izdržljivosti, nepokorenom duhu i snazi ljubavi između majke i kćeri. 

Lisa See autorica je kinesko-američkih korijena čiji povijesni romani redovito postaju bestseleri i dobivaju pohvale kritičara te brojne književne nagrade. U svojim romanima autorica se bavi pričama iz prošlosti i sadašnjosti koje su bile izgubljene, zaboravljene ili pak namjerno prikrivene, a naročito je intrigira kultura i tradicija kineskog dijela njezine obitelji. Lisa See je autorica uspješnica Djevojke iz Šangaja, Zaljubljena Peonija, Snježnica i tajna lepeza (po kojoj je snimljen i film), Mreža cvijeća (nominirana za nagradu Edgar) i Zmajeve kosti, kao i hvaljenih memoara Na Zlatnoj planini. Organizacija kineskih žena u Americi 2001. proglasila ju je ženom godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije