Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povampireni bendovi u zagrebu
Povratak na članak

Nije “najopasnija” jugonostalgija, nego nostalgija za osamdesetima

Naš glazbeni kritičar Hrvoje Horvat piše o trendovima na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni

Komentari 2

JZ
Jogurt Zbregov
08:13 30.06.2022.

Evo zašto mudri ljudi kažu da se o ukusima ne raspravlja.

VL
NI
Nini istrijan
15:19 24.06.2022.

Ja ne vjerujem da se vraca muzika 80tih sa bendovima kao Whitesnake i Deep Purple.Oni i dalje idu na turneje ali publika je bitno decimirana i nastupaju uglavnom u arenama do 20 tisuca piosjetilaca.To su uglavnom oni stari rock nostalgicarii iz vremena kraja 60 tih i 70tih(Hendix,Led Zeppellin,Deep Purple,Queen itd) Metal i heavymetal rock je muzika koja je preuzela vodstvo,u prvom redu je tu Metallica,Iron Maiden pa Rammstein,Megadeth itd. Jugonostalgija nema s tim veze osim da je najbolja rock scena u povijesti ovih prostora bila upravo u vreme Juge,to su cinjenice koje ta generacije ne zaboravlja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.