Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATOMS FOR PEACE

Nije loše kao Yorkeov solo album, 
ali Radiohead se ne bi proslavili

Atoms For Peace
04.03.2013.
u 11:41

“Amok” zvuči kao još jedna ploča Radioheada, ili, ako je to presmjelo reći, kao Yorkeov solo album. Ostale gotovo da se i ne čuje, svakako ne na prepoznatljivo energičan način koji bismo očekivali od Flea i Refoscoa

Povijest rocka nas je odavno naučila da pred supergrupama ne treba nametati velika očekivanja (Blind Faith i The Traveling Willburys su iznimke koje potvrđuju pravila). Takav se zaključak nameće i pred Atoms For Peace, grupom koja uključuje lidera Radioheada Thoma Yorkea i producenta Nigela Goldricha, basista RHCP-a Flea, brazilskog udaraljkaša Maura Refoscoa...  Yorke je za ovu priliku odnio svoje snimke slavnim kolegama koji su u tri dana snimili svoje dionice, a nakon toga su on i Goldrich obavili posao postprodukcije do kraja. Otud “Amok” zvuči kao još jedna ploča Radioheada, ili, ako je to presmjelo reći, kao Yorkeov solo album. Ostale gotovo da se i ne čuje, svakako ne na prepoznatljivo energičan način koji bismo očekivali od Flea i Refoscoa; tek u prvoj, možda i najboljoj pjesmi “Before Your Very Eyes...” koja bi lako mogla otvoriti i Radioheadov album te u finalnoj “Amok” čuje se kako Flea pumpa tople i masne nijanse. Sve je ostalo upakirano/uprogramirano u kompjutorske matrice industrijskog pop-rocka koji u dijelovima može parirati Radioheadu, ali ipak ne bi bilo odviše poželjno da je to njihov novi album.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije