Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Ne propustite osvojiti ulaznice za 41. ‘’Dane satire Fadila Hadžića’’

Večernji list vam daruje ulaznice za ’’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ te za ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’
12. lipnja 2017. u 16:22 273 prikaza
Satiričko kazalište Kerempuh
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/2

Dani su kada najveći domaći i regionalni festival specijaliziranoga teatra 'Dani satire Fadila Hadžića' u svojem 41. izdanju uspješno okuplja najbolja komediografska i satirička djela regije. Od prijavljenih 47 predstava, odabrano je 15 naslova hrvatske kazališne produkcije, uz sudjelovanje istaknutih produkcija iz inozemstva.

"Satiru oblikuje vrijeme i određuje mjesto gdje nastaje, ona proširuje granice i postavlja neugodna pitanja, i ona je onda mjesto gdje se na Danima satire susrećemo i kazališno propitujemo probleme koji nas muče", rekla je izbornica.

Večernji list vam daruje ulaznice za iduće dvije predstave i omogućuje vam da budete dijelom ovog velikog festivala! Dijelimo pet puta po dvije ulaznice za ‘’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ te za ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’. Požurite i zauzmite svoje mjesto na najvećem regionalnom festival satire!

U utorak 13.lipnja u Kerempuh dolazi nagrađeni ‘’Narodni demokratski cirkus Sakešvili’’ iz totalitarne državice, u kojoj je sve ograničeno i regulirano. Jednakost je dovedena do krajnosti, nema više ni spolova, ljubav je samo jedna, prema „doživotnom“ predsjedniku, kojemu je, kao i svima drugima u toj državi, ime Sakešvili. Kroz niz apsurdno komičnih situacija predstava prije svega govori o tome kako kontinuirano „pranje mozga“ ispire također čovjekovu osobnost, dostojanstvo i sve ono što ga određuje kao čovjeka.

U srijedu 14. lipnja na pozornicu stupa ‘’Jedan sluga, dva gospodara’’, predstava koja je ekspresno osvojila West End i Broadway, a nakon toga su se samo redale premijere, nagrade i brojni obožavatelji. Zaplet se temelji na nemogućoj misiji, istovremenom služenju dvojici nadređenih, koji ne znaju jedan za drugoga, što omogućuje razvoj svih onih slojeva humora koje zabuna, laž i prijevara podrazumijevaju. Ovaj tekst svojim britkim i prodornim humorom ne ostaje na površini, nego kroz glumačke bravure i niz dramatičnih scenskih situacija, portretira korumpirane karaktere i sav lažni moral licemjerne malograđanštine.

Sve što je potrebno kako biste osvojili ulaznice za jednu od predstava jest poslati svoje osobne podatke (ime i prezime, broj telefona te e-mail adresu) na marketing@vecernji.net pod nazivom SAKEŠVILI ili JEDAN SLUGA, DVA GOSPODARA– ovisno o predstavi koju želite pogledati.

Desetero sretnika koji prvi ostave potrebne podatke uz odgovarajući naziv e-maila dobiva po dvije ulaznice! Pridružite nam se i doživite aktualne probleme sadašnjice na satiričan način!

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?