Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova adresa

Muzej Marton iz Samobora seli u gornjogradsku palaču Kulmer

Tanjur Katarine Velike
arhiva VL
17.03.2011.
u 10:39

Nekadašnji plemićki stan na prvom katu kasnobarokne palače, donedavno prostor zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, idealan je novi dom Muzeja Marton

Muzej Marton, prvi privatni muzej u Hrvatskoj, u petak, 18.ožujka otvara svoja vrata na novoj lokaciji. Nakon osam godina postojanja u Samoboru, djelovanje će nastaviti u gornjogradskoj palači Kulmer na Katarininom trgu. Nekadašnji plemićki stan na prvom katu kasnobarokne palače, donedavno prostor zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, idealan je novi dom Muzeja Marton. Svojim gospodskim ugođajem ovaj preuređeni prostor, o čemu je Večernji list već izvještavao, izvanredno dobro komunicira s umjetninama iz druge polovice 18. i prve polovice 19. stoljeća.

Bista Marije Terezije (porculan), tanjuri Ferdinanda Habsburškog i Katarine Velike samo su neki od eksponata Muzeja Marton koji su zadivili i europske umjetničke krugove kada su pokazani na velikim izložbama u Beču i Parizu. Posebnu vrijednost novom postavu dat će i trinaest historicističkih vitrina koje je prošle godine Muzeju Marton donirao čuveni londonski muzej Victoria i Albert.

Svečano otvaranje je u petak u 19 sati.

Komentara 1

DE
detour
11:47 17.03.2011.

sigurno ce imat uspjesnjii postav nego muzej prekinutih veza koji je prenabrijan i zapravo neukusno prezentiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije