Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folklor

Ministarstvo odobrilo više od 2,3 milijuna kuna za kulturno-umjetnički amaterizam

Zarko Basic/PIXSELL
12.04.2021.
u 17:17

Ministarstvo kulture i medija je izdvojilo 2.355.800 kuna za 211 programa kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe i folklora za 2021. godinu

U okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021., Ministarstvo kulture i medija izdvojilo je gotovo 2.400.000 kuna za folklorne i glazbene amaterske skupine.

Financijska potraživanja prema Ministarstvu iznosila su 16.214.949,35 kuna (pad od 8,1 posto u odnosu na prošlu godinu), a prijavljeno je 626 programa (pad od 6,7 posto u odnosu na prošlu godinu), dodaje se u priopćenju.

 Prijavljeni programi, redom vezani uz glazbene discipline i folklor, predstavljeni su kroz šest potprogramskih djelatnosti.

Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam razmatralo je i iznosilo stručna mišljenja u skladu s uvjetima Poziva, kriterijima Pravilnika, Smjernicama, Poslovnikom, ocjenom izvršenja dosadašnjih obveza korisnika prema Ministarstvu te epidemiološkim uputama.

 Vijeće je zasada razmotrilo sljedeće potprogramske djelatnosti: Nabava nošnji/Nabava instrumenata, Nakladnička djelatnost, Seminari/Radionice i Ostali programi.

 Najviše, 1.809.300 kuna odobreno je za 168 programa nabave i obnove fundusa narodnih nošnji/tradicijskih i klasničnih glazbala.

 Sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, potprogramske djelatnosti Festivali/Manifestacije/Smotre i Koncertna gostovanja/Obljetnice, Vijeće će razmatrati kada se stvore epidemiološki uvjeti koji omogućuju i dozvoljavaju njihovu provedbu.

 Rezultati Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi  za programe kulturno-umjetničkog amaterizma mogu se vidjeti na službenim web stranicama Ministarstva kulture i medija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije