Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Medvešekov blagi populizam s vrlo dobrim gastarbajterom Bogdanom

'nizozemska2_nnn_kul_221210'
''
22.12.2010.
u 15:48

U predstavi "Čovjek koji je spasio Europu" nastupaju i Cinkuši, a posebno treba pohvaliti efektna scenska rješenja Tanje Lacko

U Zagrebačkom kazalištu mladih premijerno je predstavljen "Čovjek koji je spasio Europu" redatelja Renea Medvešeka prema predlošku Antuna Šoljana, s vrlo dobrim Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi gastarbajtera koji naivnim herojstvom pokušava spasiti Nizozemsku od poplave.

Predstava se strukturom koja ironizira format kolažnih TV emisija nastavlja na "Vrata do", dok iz "Najbolje juhe" posuđuje igru svjetlima, zaokružujući Medvešekovu trilogiju o odnosu malog čovjeka i sistema.

Uz mladog Bogdana i (pomalo primiren) etno punk sastav Cinkuši u prvi plan brzo iskaču efektna scenska rješenja Tanje Lacko, dok se u Medvešekovu blagom euroskepticizmu izgubio dobar dio Šoljanove oštrine, a beskrajno nizanje kratkih, umjereno duhovitih formi u početku zabavlja, no potkraj već polako umara publiku.

Medvešekovo oslanjanje na opća mjesta u prikazu problema integracije iznjedrilo je jednostavnu, pomalo populističku predstavu protkanu isto takvim humorom, koja će sigurno naći svoju publiku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije