Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mala adventska druženja u ZKM-u uz predstave Proba orkestra i Sherlock Holmes

ZKM
Foto: Marko Ercegović/ZKM
1/5
11.12.2019.
u 12:29

Najavljujemo prigodnu izvedbu: 15. prosinca od 19 sati, prije izvedbe Probe orkestra, dođite u foaje ZKM-a na čaj i opustite se uz glazbu iz Fellinijevih filmova i Stanislava Kovačića na violončelu.

PROBA ORKESTRA u režiji Edvina Liverića predstava je koja na zabavan način spaja glazbu, film i kazalište. Nastala prema kultnom Fellinijevu filmu, ta socijalna alegorija nimalo ne gubi na aktualnosti i društvenoj kritici ni nakon četrdeset godina. Dapače, čini nam se kao da je danas stvarana i kao da govori upravo o nama. Kriza tadašnjeg društva Italije prodire u filmu kroz sve pukotine crkvene kapelice iz 13. stoljeća u kojoj orkestar proba. Sve dok se u jednom trenutku zidovi ne sruše te katastrofa ne rezultira žrtvama. Današnja Europa, pa tako i mi u njoj, prolazi kroz neke druge krize i agonije, ali bitke ostaju iste. Orkestar je simbol našeg društva i našeg vremena. On oslikava kaos koji živimo i traženje puta natrag prema harmoniji.

Proba orkestra na programu je ZKM-a od 13. do 15. prosinca u 20 sati.

Izvedbe 14. i 15. prosinca izvode se uz titlove na engleskom jeziku. Stoga povedite svoje prijatelja iz inozemstva i provedite se zajedno u Zagrebačkom kazalištu mladih!

Najavljujemo prigodnu izvedbu: 15. prosinca od 19 sati, prije izvedbe Probe orkestra, dođite u foaje ZKM-a na čaj i opustite se uz glazbu iz Fellinijevih filmova i Stanislava Kovačića na violončelu.

Foto: Marko Ercegović/ZKM

SHERLOCK HOLMES u režiji Krešimira Dolenčića nezaobilazna je predstava za obiteljska druženja. Predstava publiku vodi zamršenim labirintom zločina i prevara, odanosti i hrabrosti, nagađanja i napetosti te nevjerojatnih obrata, ostavljajući gledatelje u dvojbi ili aktivnu sudjelovanju u rješavanju mozgalice: tko je kriv? Sve što ste ikada voljeli u starim i novim pustolovinama najvećeg uma u povijesti svjetskog krimića tu je. Mijenjaju se mediji, razvija tehnologija, junaci i antijunaci iskaču iz ekrana, ali Sherlock Holmes nas svakim svojim slučajem podsjeća na nepobjedivu moć ljudskog uma i prednosti razmišljanja vlastitom glavom.

Sherlock Holmes na programu je ZKM-a 21. prosinca u 20 sati te 22. prosinca u 11 sati.

Pozivamo vas: 22. prosinca od 10 sati, prije predstave Sherlock Holmes, dođite u ZKM na čaj uz muziciranje Stanislava Kovačića na violončelu.

Foto: ZKM

„Stanislav Kovačić – izvanserijski basist/violončelist iza kojeg je, pored ostaloga, i rad sa Stampedom, Šo!Mazgoonom, Gegovim Picigin bandom, s Vladom Divljanom u big bandu, Pavelom, Ezerke i 7/8 i još hrpetinom prvoligaških imena s kojima je dijelio pozornicu – sve je samo ne tipičan lik s estrade. Dapače. Za razliku od mnogih samodopadnih nižih estradnih bića kojima je ego obrnuto proporcionalan talentu, Stanka ćete vidjeti i na velikoj pozornici s vrhunskim glazbenicima i dok svira violončelo na ulici. S jednakim užitkom. Baš kao što s istom strašću piše glazbu za kazališne predstave (a nakupilo ih se više od pedeset), igrani i dokumentarni film, sklada za djecu i odrasle…”

Zlatko Gall, Mixer.hr

20. siječnja u 20 sati Stanko Kovačić održati će koncert/promociju samostalnog albuma u ZKM-u pod nazivom „Punk cabaret“.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije