Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književne nagrade za mlade autore

Luca Kozina i Marija Skočibušić dobitnice nagrada Prozak i Na vrh jezika

Marija Skočibušić i Luca Kozina
22.04.2020.
u 12:23

Nagradu Na vrh jezika za najbolji rukopis poezije dobila je Marija Skočibušić, a nagradu Prozak za najbolji rukopis proze, Luca Kozina.

Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise proze i poezije, autora/ica do 35 godina starosti dodijeljene su po 15. put! Dodjeljuje ih žiri u sastavu: Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar, a organizira udruga za kreakciju Kultipraktik. Nagrade sa sobom donose objavljivanje knjige u nakladi Jesenski i Turk, pobjednički prsten i diplomu/dijagnozu, a do sada je tako objavljena biblioteka od 26 naslova. 

Nagradu Na vrh jezika za najbolji rukopis poezije autora/ica do 35 godina starosti za godInu 2019-tu dobila je Marija Skočibušić. 

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskim portalima Strane i Kritična masa te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnim tribinama (Učitavanje, Rani radovi), a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Za varijantu rukopisa „Kraćenje razlomaka“ bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike (2020.).

Nagradu Prozak za najbolji rukopis proze autora/ica do 35 godina starosti za godInu 2019-tu dobila je Luca Kozina.

Luca Kozina (1990.) Živi i radi u Splitu. Piše prozu i poeziju. Radovi su joj  objavljeni u časopisima The Split Mind, Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, te na internetu (Zvona i Nari, Avlija, Književnost Uživo, Kultipraktik, Nema). Bila je članica uredništva časopisa za književnost The Split Mind. Članica je književne grupe Novi književni val (NKV). Piše književne kritike za portal Booksu.

Više o Nagradama i propozicijama Natječaja možete naći na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika: https://www.facebook.com/ppnvj/  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije