Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snima se film o Lastanu

Lik uz kojeg su odrasle brojne generacije

film o lastanu
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/3
26.12.2013.
u 10:03

Iako je snimanje filma pri kraju još uvijek se pozivaju oni koji su od Lastana tražili odgovor i žele sudjelovati u dokumentarnom filmu „Dragi Lastane!“ da se jave na e-mail: dragi.lastane.film@gmail.com ili poštom: ARTIZANA ( za Dragog Lastana), Poste Restante, 10000 Zagreb.

Kao što su Crvenkapica i Pepeljuga bili neizostavni likovi svih mališana vrtićke i predškolske dobe tako je popularni Lastan iz Modre Laste bio nezaobilazan lik osnovnoškolaca od petog do osmog razreda generacijama učenika od 1969.godine do danas. Lastan je svojim britkim, duhovitim i poučnim odgovorima na najrazličitija pitanja bio  omiljen lik i poznatoj redateljici Ireni Škorić koja je o njemu odlučila napraviti dokumentarni film pod nazivom „Dragi Lastane“.

-Modra Lasta mi je bio najdraži časopis, a i danas mi je. Bila sam pretplatnik na taj časopis u kojem su mi omiljene rubrike bile Lastan i strip, a voljela sam čitati i pjesmice, kratke priče, povijesne zgode, ispunjavati križaljke. Nisam nikada pisala Lastanu jer su to učinili neki drugi umjesto mene, odnosno u njihovim odgovorima našla sam ono što me zanimalo – kaže Irena koja se često pitala tko je u stvari taj Lastan, koliko ima godina, kako izgleda, što je po zanimanju…

A onda je prije četiri godine saznala imenom i prezimenom tko je bio prvi Lastan. –Bio je to Rudi Aljinović koji je inače pisao tekstove za naše stripaše, a uz to je i novinar i scenarist. Kako imamo zajedničkog prijatelja, grafičkog dizajnera Branka Gredelja stupila sam s njime u kontakt. Tada sam odlučila da napravim film o Lastanu, ali do realizacije te ideje došlo je tek sada. Ovo ljeto smo krenuli u akciju. Sada smo u finalnoj fazi – kaže Irena koju smo zatekli na snimanju jedne priče u Kaptolu kraj Požege.

U filmu će se pojaviti svi Lastani od 1969. do 2009., osim sadašnjeg, ali i oni koji su kao osnovnoškolci pisali Lastanu i od njega dobili nekakav odgovor. Iako je filmska ekipa Irene Škorić već obišla neka mjesta po Hrvatskoj snimajući one koji su se obraćali Lastanu još uvijek pozivaju one koji su od njega tražili odgovor i žele sudjelovati u dokumentarnom filmu „Dragi Lastane!“ Ti neka se jave na e-mail: dragi.lastane.film@gmail.com ili poštom: ARTIZANA ( za Dragog Lastana), Poste Restante, 10000 Zagreb.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije