Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Kinezi oduševljeni hrvatskim božićnim čestitkama

07. studenoga 2019. u 11:59 1 komentara 235 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

U šangajskom Muzeju umjetnosti Minsheng jučer je svečano otvorena izložba o tradiciji čestitanja i običaja slanja pisanih čestitki zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt "My best wishes", a otvorio ju je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković zajedno s predsjednicom Kineske udruge prijateljstva sa stranim zemljama Li Xiaolin. Otvorenju su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i Kine, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, kustosice Koraljka Vlajo i Dunja Nekić, te Memory Bai predstavnica Kinesko - hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju. 

Trst NA DNU LJESTVICE POSJEĆENOSTI Trst izdvojio rekordan iznos: Izložba 'umivenog' D’Annunzija doživjela veliki fijasko

Izložba u Šangaju gostuje sve do veljače 2020. godine u okviru Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma, te donosi oko 290 europskih božićnih i novogodišnjih čestitki s kraja 19. stoljeća sve do danas koje prikazuju povijest industrijskog i kulturnog razvoja u Hrvatskoj i okolnim zemljama tijekom posljednjih 100 godina, kao i povijest običaja europskog načina čestitanja blagdana. 
Suradnja dviju partnerski institucija, zagrebačkog MUO-a i Shanghai Minsheng Art Musuema prilika je za predstavljanje hrvatske baštine, kulture i običaja na međunarodnoj sceni, te za produbljivanje institucionalnih kulturnih veza i suradnje u budućnosti. 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • tuzo20:

    bravo za nasu kulturu, i mali mogu biti veliki!