Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba u šangaju

Kinezi oduševljeni hrvatskim božićnim čestitkama

07.11.2019.
u 11:59

U šangajskom Muzeju umjetnosti Minsheng jučer je svečano otvorena izložba o tradiciji čestitanja i običaja slanja pisanih čestitki zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt "My best wishes", a otvorio ju je predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković zajedno s predsjednicom Kineske udruge prijateljstva sa stranim zemljama Li Xiaolin. Otvorenju su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i Kine, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, kustosice Koraljka Vlajo i Dunja Nekić, te Memory Bai predstavnica Kinesko - hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju. 

Izložba u Šangaju gostuje sve do veljače 2020. godine u okviru Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma, te donosi oko 290 europskih božićnih i novogodišnjih čestitki s kraja 19. stoljeća sve do danas koje prikazuju povijest industrijskog i kulturnog razvoja u Hrvatskoj i okolnim zemljama tijekom posljednjih 100 godina, kao i povijest običaja europskog načina čestitanja blagdana. 
Suradnja dviju partnerski institucija, zagrebačkog MUO-a i Shanghai Minsheng Art Musuema prilika je za predstavljanje hrvatske baštine, kulture i običaja na međunarodnoj sceni, te za produbljivanje institucionalnih kulturnih veza i suradnje u budućnosti. 

Komentara 1

TU
tuzo20
13:12 07.11.2019.

bravo za nasu kulturu, i mali mogu biti veliki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije