Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka je pala

Kazališno vijeće predložilo Vicka Bilandžića za novog intendanta HNK Split

Nemi Bulat
02.11.2022.
u 12:15

Na mjesto intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu prijavilo se šest kandidata

Na svojoj Osmoj sjednici, održanoj 2. studenog 2022. godine, Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split donijelo je Prijedlog odluke za imenovanje intendanta HNK Split za mandatno razdoblje od četiri godine.

Odluku su obznanili nakon detaljnog proučavanja ponuđenih programa i razgovora sa šestero kandidata, Majdom Golužom, Vickom Bilandžićem, Nenaodm Glavanom, Mladenom Tarbukom, Dubravkom Vrgoč i Josipom Zelićem. Kazališno vijeće je zatim, izvijestili su, sukladno članku 20. Statuta Hrvatskog narodnog kazališta Split, predložilo je Gradskom vijeću Grada Splita Vicka Bilandžića za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split na mandat od četiri godine, počevši od dana kada se steknu uvjeti, a najkasnije od 1. srpnja 2023. godine.

Dramski umjetnik Vicko Bilandžić čovjek je iz kuće, mlad i ambiciozan i već godinama priprema se za intendanta. Kazališno vijeće i aktualne splitske vlasti već su ga predložili za v.d. intendanta nakon što Gradsko vijeće nije prihvatilo izvještaj Srećka Šestana, no "umiješala" se ministrica kulture i medija Nina Obuljen-Koržinek usprotivivši se Šestanovoj smjeni. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije