Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na programu

'Kauwboy' u kinu Europa

film , 'Kauwboy', r.  Boudewi Koole
arhiv kino Europa
10.04.2013.
u 15:06

Desetogodišnji dječak Jo koji živi sam s ocem, noćnim čuvarom. Čuo je da mu je majka country pjevačica i da je na turneji po SAD-u, no mi ne znamo je li to istina. Budući da mu otac ništa ne želi reći, Jojo sam brine svoje brige.

Najbolji debitantski film Berlinalea 2012. godine "Kauwboy" u režiji Boudewijna Koolea dolazi na program kina Europa od subote, 13. travnja. Osim u redovnom programu u dvorani Müller, film će biti prikazan i na Bibijada matinejama za djecu. Film je osim odraslima namijenjen i djeci starijoj od 10 godina.

"Kauwboy" je priča o desetogodišnjem dječaku Joju koji živi sam s ocem, noćnim čuvarom. Čuo je da mu je majka country pjevačica i da je na turneji po SAD-u, no mi ne znamo je li to istina. Budući da mu otac ništa ne želi reći, Jojo sam brine svoje brige. Kad jednog dana mladunče čavke ispadne iz gnijezda, Jojo ga ponese kući. Na neko vrijeme zaboravlja svoje probleme, brine se o ptičici i ujedno stječe novog prijatelja. Čini se kao da život kreće nabolje, iako razmišljanja o majci ne prestaju potpuno.

Film je osvojio nagradu za najbolji debitantski igrani film na Berlinaleu 2012. godine, na Međunarodnom festivalu nezavisnog filma u Buenos Airesu dobio je posebnu pohvalu, a u Kristiansandu na festivalu dječjeg filma nagradu publike. Domaća ga je publika imala prilike vidjeti na Zagreb film festivalu u sklopu programa za djecu Bibijada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije