Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNA SCENA AMADEO

Jurinić i Çeku, sjajan prvi susret dvojice majstora u isto vrijeme na istoj pozornici

Rezultat 
suradnje 
dvojice 
majstora bila je uzbudljiva i ležerna 
glazbena
 večer
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/3
30.07.2018.
u 15:45

Željno čekamo sljedeći nastup ovog dua najavljen za lipanj sljedeće godine u HGZ-u, na zajednički rođendan obojice virtuoza

Na zagrebačkom Gornjem gradu već godinama je najveći hit među turistima Muzej prekinutih veza.

A malo dalje, u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, gdje je glavna pozornica i dom Ljetne scene Amadeo, mogla bi se postaviti impozantna izložba posvećena uspostavljenim vezama.

I to onima do kojih vjerojatno nikada ne bi došlo da nije bilo ovog vrijednog festivala, na kojem glazbenici dolaze slušati jedni druge, uživati i nadahnjivati se tuđim umijećem.

U nizu sjajnih takvih veza, koje su se rađale u gledalištu, a onda se ostvarivale na pozornici Ljetne scene Amadeo, posljednja je ona u kojoj je publika u prepunom muzejskom atriju uživala prošlog petka. Nakon što su jedan drugog slušali, družili se i međusobno si iskazivali veliko poštovanje i divljenje, pijanist Aljoša Jurinić i gitarist Petrit Çeku prvi su put u isto vrijeme izašli na istu pozornicu.

U toj astronomski uzbudljivoj večeri pomrčina i konstelacija, bile su se stopile privremeno i dvije glazbeničke zvijezde. Jurinić je prvi put pratio gitaru, a Çeku svirao uz klavir, za koji je rekao da mu je inače najomiljeniji instrument. Ležernim i spontanim komentarima vodili su publiku kroz djela Castelnuovo-Tedesca i Diabellija za dva glazbala, a vrlo su inteligentno odabrali i solističke točke: Jurinić Schubertovu Sonatu u A-duru, a Çeku Ponceovu Sonatu koja je svojevrsni gitaristički naklon upravo Schubertu i prethodno odsviranoj skaldbi.

Ovi majstori u duetu mogu još mnogo toga dati, a ponešto su ostali i dužni, pa željno čekamo njihov najavljeni nastup dogodine u HGZ-u, u lipnju, na njihov zajednički rođendan.

Rezultat 
suradnje 
dvojice 
majstora bila je uzbudljiva i ležerna 
glazbena
 večer
1/3

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije