Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prodaji

Jesu li vaše voćke spremne?

Cijepljenje i orezivanje u voćnjaku
VL
02.03.2016.
u 10:59

Priručnik sadrži savjete i upute za cijepljenje i orezivanje voćaka. Uz detaljne fotografije naučite kako pomoći vašim biljkama da rastu, kako ih razmnožavati i čuvati od bolesti

 Uzgoj voćaka u vrtovima i voćnjacima tradicija je, kako zbog njihove ukrasne prirode, tako i za osobne potrebe u manjim količinama. Čak i uzgoj manjeg broja voćaka zahtijeva poznavanje određenih pravila i postupaka: od sadnje do pojave prvih plodova, od godina najbolje proizvodnje do faze starenja stabla. Samo dosljedna i sustavna briga o stablu omogućava postizanje plodnosti i dobrih rezultata.

Uzgoj voća mora se obavljati planirano, koristeći tehnike koje uz sposobnost i vještinu stečenu u praksi podrazumijevaju i neke specifične spoznaje o anatomiji i fiziologiji biljaka. Temelj uzgoja voća u prvom je redu neprestano promatranje ponašanja biljaka koje uzgajamo, s ciljem pravovremenog obavljanja određenih radnji, primjerice orezivanja ili cijepljenja, ovisno o klimatskim uvjetima i o razvojnoj fazi svake određene voćke.

Uvijek valja imati na umu da se radi o brizi za živi organizam, koji ima vlastiti ritam rasta, razvoja grana ili dozrijevanja ploda. Upravo zato važno je usvojiti određene vještine i znanja potrebne za primjerenu brigu o voćkama.

Priručnik "Cijepljenje i orezivanje u voćnjaku" potražite u prodaji na svim kioscima i na www.mondo.hr za samo 39,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije