Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUNO

Je li ‘blajh’ naštetio Cohenovoj genijalnosti?

03.07.2009.
u 16:06

Zbog novinara Borata prije tri godine svi su pričali o “veličanstvoj državi Kazahstan”. Zbog Ali G-ja čak je i londonska četvrt Staines postala dio nezaobilazne turističke rute. Sada Sacha Baron Cohen planira promovirati Austriju, i to preko svoga trećeg živopisnog lika – homoseksualnog modnog novinara Brüne.

Film “Bruno” u domaća kina stiže u četvrtak, a kao što je bio slučaj i s prethodnim Cohenovim uratkom, njegova radnja obavijena je velom tajne.

Dobar je to potez (i hvalevrijedan, jer unatoč razvijenoj mašineriji internetskog piratstva nisu procurili dijelovi filma ili njegove “neispeglane” verzije). “Bruno” se sastoji od niza “isječaka” u kojima komičar preodjeven u Brünu intervjuira poznate i nepoznate te neočekivanim ispadima i direktnim pitanjima ismijava zadrtost ljudi koji sebe prikazuju otvorenima i liberalnima.

Film o Cohenovu prethodnom alter egu Boratu snimljen je za svega 18 milijuna dolara, a na kinoblagajnama diljem svijeta zaradio je više od 260 milijuna. Jasno je da upravo zbog dobre zarade prethodnika u “Brunu” uloženo puno više novca pa se budžet popeo na 48 milijuna. Ipak, ako je suditi prema vijestima i fotografijama koje proteklih tjedana stižu sa svih strana svijeta, najviše se novca troši na promociju.

Prvo je Brüno, odjeven u anđela, sletio stražnjicom u krilo Eminemu na dodjeli ovogodišnjih nagrada MTV-ja; zatim je austrijski pomodar odjeven u bika protestirao protiv koride na ulicama Madrida. U Parizu se pojavio u tangama na kojima je bio lik francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, u Amsterdamu se fotografirao s obnaženim muškim modelima u Ulici crvenih svjetiljki, Berlin je posjetio u rozom vunenom odijelu na kojem su bile ispletene i genitalije, a Los Angeles pokorio jašući na srebrnom tenku optočenom kristalima.

Jasno je da PR mašinerija za film radi punom parom i da će “Bruno” biti jedan od najgledanijih filmova ljeta (ako ne i godine). Nadamo se da Sacha Baron Cohen ne živi na staroj slavi i da se iza blještavila Brüninih depiliranih prsa i sjaja našminkanih usana krije film barem jednako dobar kao i “Borat”.


Bruno

Glume: Sacha Baron Cohen, Alice Evans, Trishelle Can natella

Redatelj: Larry Charles

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije