Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skurjenija kao obojeni kamen

Izložba Nede Petrić otvorena do kraja rujna

Neda Petrić
Foto: Rajko Polić
1/5
26.08.2018.
u 20:31

Izložba će biti u zaprešićkom Skurjeniju otvorena do polovice rujna, a pretkraj će autorica opet doći jer se sada ukazala samo nekolicini, a izostali su i inače i redovni posjetitelji muzeja.

Skurjenija u obojeni kamen ili okamenjenu boju u more potopila. Tako izgledaju slike Nede Petrić rođene u dugotrajnom umjetničkom usavršavanju, a između rodnog Skradina, Rijeke, Italije do smirajnih Čižići na otoku Krku. To je onaj kamen s algama od kog se brujet od groti dela, a u moru ga se mirnim jutrom treba „skenirati“.

Izložba će biti u zaprešićkom Skurjeniju otvorena do polovice rujna, a pretkraj će autorica opet doći jer se sada ukazala samo nekolicini, a izostali su i inače i redovni posjetitelji muzeja. Valjda je ravnatelj potpisujući sve stavke u katalogu zaboravio napisati pozivnice, a vjerojatnije je da je to zbog odmora.

Šteta jer radi se o umjetnici "znam, hoću, moram" ili kuharici koja tijesto za štrudl (impregnacija i priprema papira i sl) sama radi. U tom je smislu i počastila autohtonom tortom s pedigreom, sličnoj i samim slikama; malo „grezoj“, ali profinjenoj i ukusnoj – primamljivoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije