Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOSTOVI I ZIDOVI'

Izložba hrvatske umjetničke dijaspore uz hitove Motovuna

30.08.2018.
u 14:43

Predstavljeni su radovi 11 ključnih umjetnika s ovih prostora koji žive u Berlinu: Nina Kurtela upravo je ušla u finale Berlin Art Prizea

U Laubi, zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost, večeras se otvara izložba “Mostovi i zidovi” koja objedinjuje radove 11 najuglednijih umjetnika s ovih prostora koji danas žive i rade u Berlinu. Među njima se ističe Lovro Artuković kao jedan od naših najcjenjenijih suvremenih slikara, zatim Nina Kurtela koja je upravo nominirana za Berlin Art Prize, pa Ivana Franke, Nika Radić, Boris Ivandić, Irma Markulin, Martina Mezak, Božidar Katić, Dora Đurkesac, Šejla Kamerić i Tanja Ostojić.

Izložba “Zidovi i mostovi” premijerno je predstavljena na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu pa ne čudi da se u Laubi otvara paralelno s programom Motovun u Zagrebu, u sklopu kojega ćemo gledati najveće hitove motovunskog festivala. Prva projekcija održat će se večeras u 21 sat, a rezervirana je za žestoki krimić “Ubiti Jesusa” koji je osvojio Propeler Motovuna za najbolji film.

Ovaj film jedan je od dokaza da je stvarni život često uzbudljiviji od fikcije, a prati djevojku koja je svjedočila uličnoj likvidaciji svojeg oca, inače uglednog sveučilišnog profesora. Razočarana korumpiranim sustavom i uvjerena da će smrt njezina oca ostati nerazjašnjena, jednoga dana slučajno susreće ubojicu. Gonjena osvetničkim porivom, ona se zbližava s mladim kriminalcem, no ubrzo se njezini osjećaji prema njemu mijenjaju... Neočekivani detalj je da je ovo stvarna životna priča same redateljice filma!

Slijedi niz naslova koji zaista čine vrh svjetske nezavisne filmske produkcije, a kao posebnu zanimljivost ističemo glazbeni dokumentarac “M.I.A.” o slavnoj reperici koja je u Europu došla kao izbjeglica, a otac joj je – vođa Tamilskih tigrova! Program traje do 9. rujna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije