Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba "boje hrvatske"

Iskusni fotograf Ivo Pervan najbolji je ambasador naše zemlje u svijetu

Ivo Pervan
13.03.2023.
u 09:12

U Splitu otvorena je izložba s više od 70 radova velikog formata nagrađivanog umjetničkog fotografa Ive Pervana. Izložbu su već ugostili Rim, Montreal, Berlin, Tokio, Peking, Perth, Sydney, Hong Kong...

U prostorima HAZU-a, u Palači Milesi na Voćnom trgu, otvorena je izložba “Boje Hrvatske” nagrađivanog umjetničkog fotografa Ive Pervana, koja je pobudila ogromno zanimanje javnosti. Izloženo je više od sedamdeset fotografija velikog formata koje prikazuju prekrasne, uglavnom morske motive Lijepe Naše, a zanimljivo je da je ova splitska izložba premijerna u Hrvatskoj nakon što je 25 godina obilazila svjetske metropole promovirajući našu domovinu.

Izložbu su ugostili Kopenhagen, Stockholm, Rim, Montreal, Berlin, Tokio, Amsterdam, Solun, Atena, Beč, Strasbourg, Sofia, Mainz, Peking, Köln, Rim, Bratislava, Hong Kong, Bruxelles, Tirana, Drač, Dublin, Sydney, Melbourne, Perth... Mnogi motivi s Pervanovih fotografija dobro su poznati jer su korišteni u tematskim kampanjama Ministarstva turizma kao što su “Mala zemlja za veliki odmor” ili “Tisuću otoka hrvatskog Jadrana”.

– Strašno me se dojmila izložba, nikad nisam vidio ovoliko njegovih fotografija na jednome mjestu. Smatram da je ovo izuzetan događaj za naš grad i domovinu, što ste pokazali i vi koji ste došli u tako velikom broju. Ove slike imaju osobnost, auru, svaka kaže da stanem i pogledam. Ta jutra, te zore, te hladne maglice... – vidno emotivan rekao je među ostalim otvarajući izložbu “Boje Hrvatske” poznati splitski arhitekt, akademik Dinko Kovačić.

Obilazeći sve svjetske metropole u kojima Hrvatska ima svoja veleposlanstva, fotografije Ive Pervana promovirale su našu prirodnu i kulturnu baštinu, ali i ljude naše domovine. Kako je sve organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova, na otvaranju u Palači Milesi govorila je predstavnica tog ministarstva Renata Matković istaknuvši da su fotografije Ive Pervana bile snažan medij u vremenu međunarodnog priznanja i uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske s drugim zemljama.

No ostalo je pitanje koje muči i autora: zašto se na splitskoj izložbi nisu pojavili ni gradonačelnik Puljak ni župan Boban?

– Za koga oni rade i kad će u ovoj zemlji primitivaca početi cijeniti svoje ljude sa svjetskim rezultatima? – upitao se Pervan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije