Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade EU za književnost

I Maša Kolanović dobila nagradu EU za zbirku "Poštovani kukci i druge jezive priče"

VL
Autor
Denis Derk
19.05.2020.
u 12:08

Među trinaest ovogodišnjih laureata nagrade Europske unije za književnost je i hrvatska autorica Maša Kolanović

Maša Kolanović dobila je nagradu Europske unije za književnost i to za zbirku "Poštovani kukci i druge jezive priče". Ove su godine među dobitnicima autorice i autori iz trinaest zemalja. Nagrada se dodjeljuje u sklopu programa Kreativne Europe. 

Među ovogodišnjim laureatima su i Lana Bastašić iz Bosne i Hercegovine nagrađena za knjigu "Uhvati zeca", Shpetim Selmani iz Kosova nagrađen za knjigu "The Booklet of Love", Stefan Bošković iz Crne Gore nagrađen za knjigu "Ministar" te Petar Andonovski iz Sjeverne Makedonije nagrađen za knjigu "Fear ob barbarians". 

Nagradu EU za književnost dobili su i Nathalie Skowronek, Stavros Christodolou, Asta Olivia Nordenhof, Mudlum, Matthias Nawrat, Francis Kirps, Maria Navarro Skaranger i Irene Sola. 

Novčani dio nagrade iznsoi pet tisuća eura, a lauratima ova nagrada otvavra široke mogućnosti prevođenja na strane jezike unutar Europske unije. Posljednjih godina laureati su bili pozivani i na europske sajmove knjiga. 

Nagrađenu zbirku priča Maše Kolanović objavio je Profil, a dobila je iznimno dobre kritike u Hrvatskoj. 

Komentara 1

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:40 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije