Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERLINALE

Hrvatska koprodukcija natječe se za Zlatnog medvjeda

12.01.2019.
u 08:29

Radi se o novom filmu redateljice Teone Strugar Mitevske, a radnja je smještena u Štipu u istočnoj Makedoniji gdje svakog siječnja lokalni svećenik u rijeku baci drveni križ koji izranjaju stotine muškaraca

Film “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” nastao u koprodukciji pet zemalja, među kojima je i Hrvatska, ušao je u glavni natjecateljski program velikog filmskog festivala u Berlinu.

Radi se o novom filmu redateljice Teone Strugar Mitevske, a radnja je smještena u Štipu u istočnoj Makedoniji gdje svakog siječnja lokalni svećenik u rijeku baci drveni križ koji izranjaju stotine muškaraca. Onoga tko ga izroni pratit će sreća i uspjeh.

Ovaj put za križem je zaronila i Petrunija te ga uspijeva ugrabiti prije drugih, što izaziva bijes njenih suparnika.

U filmu manje uloge igraju i hrvatski glumci Ljiljana Bogojević i Mario Knezović, a na snimanju je angažiran i niz naših filmskih radnika.

Producentica je Zdenka Gold iz Spiritus Movensa, koja je na Berlinaleu 2013. predstavljala i film “Obrana i zaštita” Bobe Jelčića, prikazan u programu Forum.

U glavnom programu Berlinalea ove će se godine natjecati i srpsko-njemački film “Bio sam kod kuće, ali” redateljice Angele Schanelec, kojeg je dio sniman u Istri, a izvršni producent bio mu je Tibor Keser. Film prati priču 13-godišnjeg dječaka koji nestane na tjedan dana. Nakon povratka, dječak ne želi objasniti što je tražio i gdje je bio.

Osim filmova nastalih u Hrvatskoj ili uz podršku HAVC-a, valja istaknuti da će u izboru najboljih kratkih filmova Berlinalea sudjelovati i pulska filmska menadžerica s londonskom adresom Vanja Kaluđerčić, inače direktorica akvizicija streaming servisa Mubi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije