Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epiemiološka situacija

HNK u Zagrebu otkazuje sve programe do daljnjega

Zoe Sarlija/PIXSELL
21.12.2020.
u 10:48

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otkazalo je do daljnjega sve programe zbog trenutačne epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača, stoji u obavijesti objavljenoj na internetskim stranicama toga kazališta.

"Zbog trenutačne epidemiološke situacije i prema preporukama osnivača, do daljnjega otkazujemo program u našem kazalištu", stoji u kratkoj obavijesti objavljenoj 17. prosinca.

"O svim promjenama obavještavat ćemo vas na našim stranicama. Želimo vam sretne božićne i novogodišnje blagdane u nadi da ćemo se što prije vidjeti", poručuju iz HNK.

Prošloga je tjedna zbog epidemiološke situacije, koja ne dopušta izvođenje kompleksnijih scensko glazbenih formi, s repertoara skinuta predstava "Orašar".

Zbog prodora koronavirusa u ansambl Opere HNK, djelatnici Opere u studenom su u anonimnom pismu upućenom medijima ustvrdili da Uprava kazališta ne provodi epidemiološke mjere te da se širi zaraza covida 19. Uprava kazališta odbacila je optužbe ustvrdivši da su od službenog proglašenja pandemije poduzimane sve predviđene mjere te da su sva postupanja bila u skladu s preporukama, a optužbe za nepridržavanje mjera i nesuzbijanje i širenje zaraznih bolesti ocijenjene su zlonamjernima.

Nakon smrti dugogodišnjega člana Zbora HNK Zagreb Ante Topića, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi podnio je kaznenu prijavu protiv intendantice HNK-a u Zagrebu Dubravke Vrgoč tvrdeći da je do zaraze došlo zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek ocijenila je zlonamjernima tvrdnje da je intendantica nehajem skrivila smrt Ante Topića te je apelirala da se prestanu u javnost plasirati poluinformacije. Naglasila je kako se tom problemu pristupilo vrlo ozbiljno, te su od HNK-a Zagreb zatražena očitovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije