Naslovnica Kultura Kazalište

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture

Vrijedni čuvar bogate kulturne baštine
04. prosinca 2018. u 16:20 232 prikaza
HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

Uz prirodna bogatstva, kulturna je baština hrvatska najvrednija imovina. Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine.

Upravo o tom djelovanju HEP-a govori aktualna imidž kampanja „Ponosno svjetlo hrvatske kulture“ koja je proteklih tjedana privukla pažnju hrvatske javnosti. U kampanji se tako pojavljuju opera, balet i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, alkar Andrija Hrgović kao predstavnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja, ansambl Lado, mješovita klapa Elektrodalmacija te znamenitosti i manifestacije poput Lepoglavska čipke, Festival dalmatinskih klapa u Omišu, Hvarskog kazališta, Vinkovačke jeseni i Dubrovačkih ljetnih igara.

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture | Autor : PROMO Foto: PROMO

Međutim, to je samo dio HEP-ova doprinosa očuvanju hrvatske kulture i baštine. Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture poput natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu, pomaže se umjetnicima, promovira se hrvatska kultura u inozemstvu te podupiru aktivnosti usmjerene na očuvanje i promicanje nacionalnih i lokalnih kulturnih sadržaja.

Svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu, štiti baštinu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. Zbog toga će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj.

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture | Autor : PROMO Foto: PROMO

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati